Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus järjestetään yhteistyössä opiskelijan, työnantajan, AJK-Jatkokoulutuksen ja oppisopimuskeskuksen kanssa. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija suorittaa ammatillisia opintoja yrityksessä käytännön työtehtävissä ja täydentää työssäoppimista teoriaopinnoilla oppilaitoksessa.

Kenelle oppisopimus soveltuu?

Oppisopimuskoulutus edellyttää, että sinulla on koulutukseen soveltuva työpaikka.  Työajan tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Myös yrittäjillä on mahdollisuus kouluttautua oppisopimuksella.

Opiskelu AJK:ssa oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutuksessa keskeistä on työssä oppiminen, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla AJK-Jatkokoulutuksessa. AJK:ssa voit opiskella oppisopimuksella markkinointiviestinnän ammattitutkintoa. Oppisopimuksessa koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Tutkintokoulutuksessa opiskelija maksaa kuitenkin tutkintomaksun, 58 €

Oppisopimuksen solmiminen

Oppisopimus edellyttää sopivaa alaan liittyvää työpaikkaa. Jos olet jo työsuhteessa, ehdota työnantajallesi oppisopimuskoulutusta. Työnantaja ottaa yhteyttä paikkakunnan oppisopimustoimistoon. Oppisopimus solmitaan opiskelijan, työnantajan ja oppisopimustoimiston kesken. Oppisopimuksen solmimisen jälkeen oppisopimustoimisto ottaa yhteyttä AJK-Jatkokoulutukseen.

Lisätietoa

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta löydät sivuilta oppisopimus.net sekä oph.fi/oppisopimus.