Työmahdollisuudet

AJK:sta valmistuneet ovat työllistyneet oman opiskelualansa työtehtäviin sekä yrittäjiksi erittäin hyvin.

Monipuolia suunnittelutehtäviä kodin tilojen ja julkisten tilojen parissa

AJK:n sisustussuunnittelukoulutuksesta valmistuneiden työnkuvaan sisältyy monipuolisesti erilaisia sisustussuunnittelutöitä niin kodin kuin julkistenkin tilojen parissa. Työnkuvaan kuuluu myös mm. sisustusneuvontaa, stailausta, myyntiä ja somistusta. AJK:sta valmistuneista noin 75 % toimii sisustusalan työtehtävissä joko pää- tai sivutoimisesti. Jopa yli puolet toimii yrittäjinä.
Lue lisää työllistymisestä

Visuaalisen markkinoinnin ammattilaiset

AJK:n visualistin peruskoulutuksesta ja tutkintokoulutuksesta valmistuneet  toimivat työelämässä mm. visualisteina, visuaalisen markkinoinnin suunnittelijoina, esillepanosuunnittelijoina ja yrittäjinä.
Lue lisää työllistymisestä

AJK:laiset alan yhdistyksissä

AJK:sta valmistuneet visualistit ja sisustussuunnittelijat toimivat aktiivisesti omien alojensa yhdistyksissä, Somistajayhdistyksessä ja AJK-Sisustussuunnittelijat Ry:ssä, joka on nimenomaan AJK:sta sisustussuunnittelijaksi valmistuneiden oma yhdistys.

AJK:sta valmistuneiden tarinoita

Tutustu AJK:laisten kertomuksiin opiskelusta ja sijoittumisesta työelämässä
Tutustu opiskelijoiden tarinoihin
Kirjasto

”Olen saanut useamman työkeikan ravintolasisustajana sekä tuotemerkkien showroom -suunnittelijana. Jatkan myös tv- ja elokuva-alan töitäni sisustussuunnittelun ohessa.“

“Toimin sisustusliikkeessä myyjänä: myyntiä, asiakaspalvelua, tilauksia, toimituksia, somistusta, SOMEa (facebook/blogi).”

”Työnkuvaan kuuluu tilanhallintaa (eli tila vs tuotteistus) sekä esillepanojen suunnittelua, kehittämistä, kouluttamista ja ohjaamista sekä yhdessä käytännön tekemistä myös.”