Työmahdollisuudet

AJK:sta valmistuneet ovat työllistyneet oman opiskelualansa työtehtäviin sekä yrittäjiksi erittäin hyvin.

Monipuolia suunnittelutehtäviä kodin tilojen ja julkisten tilojen parissa

AJK:n sisustussuunnittelukoulutuksesta valmistuneiden työnkuvaan sisältyy monipuolisesti erilaisia sisustussuunnittelutöitä niin kodin kuin julkistenkin tilojen parissa. Työnkuvaan kuuluu myös mm. sisustusneuvontaa, stailausta, myyntiä ja somistusta. AJK:sta valmistuneista noin 75 % toimii sisustusalan työtehtävissä joko pää- tai sivutoimisesti. Jopa yli puolet toimii yrittäjinä.
Lue lisää työllistymisestä

Visuaalisen markkinoinnin ammattilaiset

AJK:n visualistin koulutuksesta valmistuneet  toimivat työelämässä mm. visualisteina, visuaalisen markkinoinnin suunnittelijoina, esillepanosuunnittelijoina ja yrittäjinä.
Lue lisää työllistymisestä

AJK:laiset alan yhdistyksissä

AJK:sta valmistuneet visualistit ja sisustussuunnittelijat toimivat aktiivisesti omien alojensa yhdistyksissä, Visualistit Ry:ssä ja Sissarit Ry:ssä. Sissarit Ry on AJK:sta sisustussuunnittelijoiksi valmistuneiden oma yhdistys. Yhdistys järjestää erilaisia tutustumiskäyntejä ja kursseja alan eri yrityksissä. Yhdistyksellä on kattava yhteistyökumppaniverkosto. Sissarit Ry:llä on myös oma Facebook-ryhmä, jossa käydään keskustelua ajankohtaisista ammattiin liittyvistä kysymyksistä. Ryhmässä saat vertaistukea kollegoilta liittyen esimerkiksi kalusteisiin, sisustusmateriaaleihin ja moniin muihin sisustussuunnittelijan arkeen liittyviin asioihin. Myös sisustussuunnittelukoulutuksen pääopettaja on ryhmässä mukana vastailemassa kysymyksiin tarpeen mukaan.

AJK:sta valmistuneiden tarinoita

Tutustu AJK:laisten kertomuksiin opiskelusta ja sijoittumisesta työelämässä
Tutustu opiskelijoiden tarinoihin
Kirjasto

”Olen saanut useamman työkeikan ravintolasisustajana sekä tuotemerkkien showroom -suunnittelijana. Jatkan myös tv- ja elokuva-alan töitäni sisustussuunnittelun ohessa.“

”Todistus on tärkeä asiakkaiden silmissä.”

“Toimin sisustusliikkeessä myyjänä: myyntiä, asiakaspalvelua, tilauksia, toimituksia, somistusta, SOMEa (facebook/blogi).”