Työmahdollisuudet

AJK:sta valmistuneet ovat työllistyneet oman opiskelualansa työtehtäviin sekä yrittäjiksi erittäin hyvin.

Monipuolia suunnittelutehtäviä kodin tilojen ja julkisten tilojen parissa

AJK:n sisustussuunnittelukoulutuksesta valmistuneiden työnkuvaan sisältyy monipuolisesti erilaisia sisustussuunnittelutöitä niin kodin kuin julkistenkin tilojen parissa. Työnkuvaan kuuluu myös mm. sisustusneuvontaa, stailausta, myyntiä ja somistusta. AJK:sta valmistuneista noin 75 % toimii sisustusalan työtehtävissä joko pää- tai sivutoimisesti. Jopa yli puolet toimii yrittäjinä.
Lue lisää työllistymisestä

Visuaalisen markkinoinnin ammattilaiset

AJK:n visualistin peruskoulutuksesta ja tutkintokoulutuksesta valmistuneet  toimivat työelämässä mm. visualisteina, visuaalisen markkinoinnin suunnittelijoina, esillepanosuunnittelijoina ja yrittäjinä.
Lue lisää työllistymisestä

AJK:laiset alan yhdistyksissä

AJK:sta valmistuneet visualistit ja sisustussuunnittelijat toimivat aktiivisesti omien alojensa yhdistyksissä, Somistajayhdistyksessä ja AJK-Sisustussuunnittelijat Ry:ssä, joka on nimenomaan AJK:sta sisustussuunnittelijaksi valmistuneiden oma yhdistys.

AJK:sta valmistuneiden tarinoita

Tutustu AJK:laisten kertomuksiin opiskelusta ja sijoittumisesta työelämässä
Tutustu opiskelijoiden tarinoihin
Kirjasto

”Työnkuvaan kuuluu tilanhallintaa (eli tila vs tuotteistus) sekä esillepanojen suunnittelua, kehittämistä, kouluttamista ja ohjaamista sekä yhdessä käytännön tekemistä myös.”

”Olen saanut useamman työkeikan ravintolasisustajana sekä tuotemerkkien showroom -suunnittelijana. Jatkan myös tv- ja elokuva-alan töitäni sisustussuunnittelun ohessa.“

“Toimin sisustusliikkeessä myyjänä: myyntiä, asiakaspalvelua, tilauksia, toimituksia, somistusta, SOMEa (facebook/blogi).”