Visualistin peruskoulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan kaupallisia ja näyttäviä esillepanoja ja näyteikkunoita ja huolehtimaan koko myymälän visuaalisesta ilmeestä. Saat koulutuksen aikana työkaluja houkuttelevien, toimivien messuosastojen suunnitteluun ja rakentamiseen. Motivoituneessa visualistiopiskelijaryhmässä ja asiantuntevien opettajien ohjauksessa kehityt monipuoliseksi visuaalisen markkinoinnin osaajaksi.
Tutustu visualistin peruskoulutuksen laaja-alaiseen sisältöön ja tule opiskelemaan!

AJANKOHTA
7.3.2018-13.12.2018

KESTO
9 kuukautta, 18 opintopäivää

LAAJUUS
18 opintopistettä

PAIKKA
AJK-Jatkokoulutus, Kuortaneenkatu 5

HAKUAIKA
22.2.2018 asti

Kuva

“Erittäin hyvä ja kannustava ilmapiiri on luonut innostavan  pohjan opiskeluun.”

“Opettajat ovat päteviä. Käytännönharjoitukset tukevat opetusta. Etätehtävät ovat haastavia. Järjestelyt ovat hyvät, kiitos!”

“Koulutus oli asiantuntevaa, mutta samalla myös hauskaa.”

Visuaalisen markkinoinnin ammattilaiseksi työn ohella

Visualistin koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle laaja-alainen perusosaaminen visuaalisen markkinoinin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kurssin aikana opit edistämään myyntiä visuaalisin keinoin rakentamalla myymälästä, messuosastosta tai muusta tilasta kiinnostavan ja myyvän kokonaisuuden.

Visualistin koulutusta laajalle kohderyhmälle

Visualistin koulutus sinulle, jos työskentelet tai haluaisit työskennellä esim.

• myyjä-visualistina/myyjä-somistajana
  • myyjänä
  • visualistina/somistajana
  • myymälä-, esillepano- ja tai konseptisuunnittelijana
  • messu- ja tapahtumamarkkinoinnin parissa
  • yritysten markkinointitehtävissä
  • yrittäjänä

Opintopäivät ja etäopiskelu asiantuntevien opettajien ohjauksessa

Voit opiskella visualistin peruskurssilla työn ohella ja asuinpaikkakunnasta riippumatta. Koulutukseen sisältyy 18 opintopäivää, jotka järjestetään kaksipäiväisinä keskimäärin kerran kuukaudessa. Kahden päivän lähiopetusta seuraa noin kuukauden etäopiskelujakso, jonka aikana opiskelet itsenäisesti erilaisten analysointi-, suunnittelu-, yms. tehtävien parissa. Kurssilla on käytössä verkko-oppimisalusta.

Visualistin kurssin pääopettajana toimii koulutusjohtaja Iris Heikkonen. Hänen ohellaan kurssin opettajina toimii yli kymmenen eri alojen ammattilaista, jotka tuovat koulutukseen oman ammatillisen kokemuksensa ja ajankohtaisen asiantuntemuksensa.

Visualistin peruskoulutuksesta visualistin ammattitutkintoon

Visualistin peruskoulutuksen jälkeen voit jatkaa opiskelua ja suorittaa visualistin ammattitutkinnon, jonka virallinen nimi on markkinointiviestinnän ammattitutkinto, visuaalisen markkinoijan osaamisala. Jokaiselle tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Peruskoulutuksen jälkeiseen lisäkoulutukseen ja tutkinnon suorittamiseen kuluu noin 7-8 kuukautta. Jos tiedät jo peruskoulutukseen hakiessasi, että haluat suorittaa tutkinnon, voit hakea suoraan visualistin tutkintokoulutukseen (alkaa myös 19.9.2017).

Työllistyminen visualistin peruskoulutuksen jälkeen

Visualistin peruskoulutuksesta valmistuneet ovat työllistyneet mm. visualisteiksi ja myyjä-visualiseiksi. Tutustu tarkemmin työmahdollisuuksiin valmistumisen jälkeen.

Lisätietoja opintojen sisällöstä, hinnasta ja hakemisesta löydät sivun välilehdiltä!

Visualistin koulutuksen sisältö

Visualistin peruskoulutus muodostuu mm. seuraavista aihealueista:

Markkinointiviestintä

• markkinoinnin perusteet
  • visuaalinen markkinointi

Visualistina työskentely

• visualistin työ
  • työvälineet ja työtavat
  • työturvallisuus

Näyteikkunan suunnittelu ja toteutus

• sommittelu ja ryhmittely
  • näyteikkunan suunnittelu
  • näyteikkunan rakentaminen
  • mallinuken pukeminen ja stailaaminen
  • trenditietous
  • hintaviestintä

Esillepanon suunnittelu ja toteutus

• myymäläympäristö ja myymälämielikuva
  • esillepanon perussäännöt
  • seinä-, pöytä- ym. esillepanot

Värit ja valaistus

• väriviestintä
  • valonlähteet ja valaistus

Esittämistekniikka

• pohja- ja julkisivupiirtäminen
  • piirtämisen ja värittämisen tekniikat
  • luonnospiirtäminen
  • pikatekstaus

Tapahtumamarkkinointi

• tapahtuman suunnittelu
  • tapahtuman sisältö ja markkinointi
  • onnistuneen tapahtuman malli

Messuosaston suunnittelu ja rakentaminen

• suunnitteluprosessi
  • messuosaston tilankäyttö ja visuaalinen ilme
  • materiaalitietous ja materiaalien käsittely
  • osaston toteutus ja rakentaminen

Portfolion suunnittelu ja kokoaminen

Koulutukseen sisältyy käytännön harjoituksia sekä vierailuja yrityksiin ja alan tapahtumiin.

Visualistin koulutukseen hakeminen

Hakuaika ja pääsyvaatimukset

Hakuaika 7.3.2018 alkavaan koulutukseen päättyy 22.2.2018. Pääsyvaatimuksena on vähintään peruskoulu ja 18 vuoden ikä. Kaupallinen tai käsi- ja taideteollinen koulutus ja/tai kokemus vähittäiskaupan tai markkinoinnin tehtävissä katsotaan hakijalle eduksi. Kurssille valitaan hakemusten perusteella 22 opiskelijaa.

Hakeminen

Visualistin koulutusohjelmiin hakeminen tapahtuu joko sähköisellä hakulomakkeella

Valintaperusteet

Opiskelijat valitaan aikaisemman koulutuksen, työkokemuksen ja arvioidun soveltuvuuden perusteella.

Visualistin peruskoulutuksen hinta

Visualistin peruskoulutuksen hinta on maksutavasta riippuen 2 220 –  2 270 euroa. Opiskelun aloitusmaksu 200 € sisältyy hintaan ja maksetaan ensimmäisen maksuerän yhteydessä. Voit maksaa kurssin

• kertamaksuna: 2 220 €
  • kahdessa erässä: 1.erä 1 215 €, 2.erä 1 015€, yhteensä  2 230 €
  • neljässä erässä: 1.erä 710 €, 2.-4.erä 510 €,  yhteensä 2 240 €
  • kuukausimaksuina: 1.erä 407 €, 2.-10.erä 207 €, yhteensä 2 270 €

Hintoihin sisältyy alv 24 %. Koulutusmaksu kattaa opetuksen lisäksi tarvittavat opiskeluaineistot.

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta antavat

Iris Heikkonen

Saija Pitkänen