TARINA

Sisustusharrastuksesta
oikea työ

Giseldan kiinnostuksen kohteena oli pitkään ollut sisustaminen. Hän toteutti haaveensa ja hakeutui AJK:n sisustussuunnittelijan koulutukseen, koska halusi hankkia sisustussuunnittelijan taidot. 

Hain AJK-Jatkokoulutukseen opiskelemaan hankkiakseni sisustussuunnittelijalta vaadittavat taidot ja siten toteuttaakseni haaveeni työskentelystä sisustamisen parissa, koska se oli ollut jo vuosia rakas harrastus ja intohimoisen kiinnostuksen kohde. Ennen koulutusta olin suunnitellut useita omia kotejani ja seurannut alaa puhtaasta kiinnostuksesta sisustamista kohtaan. Opiskeluaika antoi paljon, mutta vaati myös paljon työtä. Juuri käytännönläheisyyttä harjoituksissa arvostan, sillä se on ainoa tapa saada alalla työskentelyyn tarvittava ammattitaito. Henki kurssilla oli todella hyvä ja innostava, huipputyyppejä niin opettajat kuin kurssikaveritkin.

Opetus sisustussuunnittelijan koulutuksessa oli todella korkeatasoista ja oli ilo päästä usean eri huippuosaajan oppiin opintojen aikana. Käytännön kokemus ja neuvot välittyivät opetuksesta, asioita, joita ei pysty kirjasta opiskelemaan.

Koulutuksessa saamieni tietojen ja taitojen ansiosta lempiharrastus on muuttunut työksi, mikä ei ilman sisustussuunnittelukoulutusta olisi ollut mahdollista. Opinnoista on siis oikeasti ollut hyötyä.

Valmistumisen jälkeen perustin oman yrityksen, jonka nimissä olen tehnyt sisustussuunnittelutöitä. Sisustussuunnitteluprojektini ovat olleet todella mielenkiintoisia ja erilaisia. Työt ovat vaihdelleet muutaman huoneen pohjaratkaisusta ja kalustesuunnittelusta suureen projektiin, jossa entinen julkinen rakennus muutettiin hulppeaksi vapaa-ajan taloksi.

Työn ohessa kirjoitan pääosin sisustusjuttuihin keskittynyttä blogia Coffee Table Diary, jossa pääsen virtuaalisesti jakamaan inspiraatiota ja intohimoni kohteita sekä toteuttamaan luovuuttani elämän eri osa-alueilla.

Giselda Autio
Coffee Table Diary

YHTEYSTIEDOT

AJK-Jatkokoulutus
Kuortaneenkatu 5
00520 Helsinki

OTA YHTEYTTÄ