UUTTA AJK:SSA

Mihin visualistin koulutuksesta työllistytään?

Teimme AJK:sta valmituneille visualisteille kyselytutkimuksen, jossa selvitimme, mihin visualistin koulutuksesta valmistuneet ovat työllistyneet ja mitä heidän työnkuvaansa kuuluu.

Reilu puolet vastanneista (54%) työskentelee visuaalisen markkinoinnin tehtävissä myymälöissä, noin 13% visuaalisen markkinoinnin tehtävissä muualla kuin myymälässä ja 6% alan yrittäjinä.

Myymälöissä työskentelevät toimivat mm. visualisteina, myymälävisualisteina, aluevisualisteina ja myymäläpäällikköinä. Osa toimii markkinoinnin parissa mm. markkinointikoordinaattorina tai markkinointivastaavana. AJK:sta valmistuneet ovat päässeet myös visuaalisen markkinoinnin johtaviin tehtäviin, esim. visuaalisen markkinoinnin maajohtajaksi.

Valmistuneiden visualistien työnkuvaan kuuluu monipuolisesti erilaisia visuaalisen markkinoinnin tehtäviä. He vastaavat mm. myymälöiden visuaalinen ilmeestä, esillepanoista ja näyteikkunoista sekä myynnistä ja brändinäkyvyydestä, ylläpitävät sosiaalista mediaa, tuottavat markkinointimateriaaleja ja suunnittelevat ja toteuttavat messuja sekä tapahtumia. Osa toimii esimiestehtävissä, jolloin työnkuva sisältää myös johtamista ja enemmän vastuuta.

94% AJK:sta valmistuneista visualisteista oli sitä mieltä, että koulutus antoi hyvät valmiudet työskennellä visuaalisen markkinoinnin työtehtävissä!

lähde: AJK-Jatkokoulutuksen kyselytutkimus 2018