TARINA

Tavoitteena vahvistaa omaa visualistin osaamista toteutui 

Aloitin visualistin opinnot, koska kaipasin markkinallista näkökulmaa esillepanoihini sekä teoreettista tietoa kyetäkseni toteuttamaan perusteltuja valintoja. Olin erityisen kiinnostunut, kuinka voin konkreettisesti parantaa yritykseni liikevaihtoa visuaalisen markkinoinnin keinoin. Minulla oli myös suunnitelmissa muuttaa ulkomaille lähivuosina, joten toivoin visuaalisen markkinoinnin tutkinnon olevan hyvä kansainvälinen valttikortti työmarkkinoilla. 

Minulla oli jo ennen koulun aloittamista runsaasti kokemusta esillepanoista ja näyteikkunoista, mutta olin täysin itseoppinut ja toiminut aina vain sillä periaatteella, mikä silmää miellyttää. Uudet näkökulmat olivat tervetulleita.

Tutkintokoulutuksessa pääsi tekemään paljon projekteja ryhmissä muiden opiskelijoiden kanssa. Koulutus sisälsi paljon sellaista tietoa, jota en osannut edes ajatella olevan hyödyllistä visualistin työssä. Opin siis hurjasti uutta koulutuksen myötä ja se vahvisti omaa osaamistani. Kotiin annetut tehtävät olivat haastavia, mutta mielenkiintoisia, jotka motivoivat hyviin suorituksiin. 

Parasta opiskelussa oli lähiopetuspäivät yhteisöllisen ryhmähengen ansiosta. Oli aina kiva palata tapaamaan luokkakavereita ja vaihtamaan ajatuksia tehtävistä ja projekteista yhdessä. Mielenkiintoisinta oli oppia käyttämään SketchUp-ohjelmaa, jolla pystyy luomaan esimerkiksi pohja- ja julkisivukuvia 3D versioina tietokonetta käyttäen. Myös aiheen opettaja oli aivan mahtava, terveiset hänelle ja kiitokset kärsivällisyydestä.

Koulutus toteutti haaveeni kehittyä visualistina teknisemmäksi ja tunnen nyt teorian visuaalisen markkinoinnin takana. Kaupallisten, tuottavien, näyttävien ja hyvin perusteltujen esillepanojen toteuttaminen sujuu nykyään mutkattomasti. Tekemisessäni on varmuutta ja nopeutta, jota aiemmin uupui. Uskon nyt itseeni ja osaamiseeni! 

Heti valmistuttuani muutin asumaan ulkomaille, Sveitsiin, ja sain vakituisen työn vaateketju Zarasta nimikkeellä Visual commercial, toisin sanoen toimin tätä nykyä täysipäiväisenä visualistina.

YHTEYSTIEDOT

AJK-Jatkokoulutus
Kuortaneenkatu 5
00520 Helsinki

OTA YHTEYTTÄ