OPETTAJA

Tila- ja sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen

Marika opettaa AJK:ssa tuleville sisustussuunnittelijoille Sketchup Pro Layout:ia ja jakaa opiskelijoille myös arvokkaita käytännön vinkkejä siitä, miten suunnittelija voi nopeuttaa ja helpottaa työtään Sketchup Pro:n ja Layoutin avulla ja samalla parantaa asiakaskokemusta.

Marika on itsekin sisustussuunnittelijayrittäjä, joten hän tietää ne haasteet, joita suunnittelija kohtaa arjessaan niin suunnittelutöissä kuin 3D-mallinnuksen parissa. Marika on tehnyt uransa, ennen alanvaihtoaan, IT-projektipäällikkönä ja -kouluttajana ja työskennellyt alanvaihdon jälkeen 3D-avusteisen tila- ja sisustussuunnittelun parissa vuodesta 2015 lähtien. Tällä hetkellä Marika työskentelee tila- ja sisustussuunnittelijana omassa yrityksessään Suunnittelutoimisto Luovisiossa yritystiloihin liittyvien projektien kanssa ja jakaa ilosanomaa Sketchupin ihmeellisestä maailmasta.

IT-kouluttajana Marika on pitkän linjan ammattilainen, sillä hän on kouluttanut satoja ihmisiä erilaisten sovellusten saloihin vuosina 2005-2013 ennen alanvaihtoaan. Alanvaihdon jälkeen Marika on työstänyt satoja omia suunnitteluprojekteja yhdistelmällä Sketcup Pro + Layout.

Marikan intohimo numero yksi on 3D-avusteinen tilasuunnittelu ja siihen liittyvien etujen avaaminen sekä suunnittelijoille että asiakkaille. Hänen ehdoton vahvuutensa on laaja tietotekninen osaaminen ja 3D-visualisointitaidot yhdistettynä suunnittelutöiden kautta kertyneeseen käytännön kokemukseen. Marika inspiroituu ja latautuu luonnon ja liikunnan parissa, ja ne ovat tärkeää vastapainoa tietokoneella tehtävälle työlle.

”Minulle kouluttajana on tärkeää jakaa myös ns. hiljaista tietoa koulutettavilleni, ei pelkästään itse 3D-mallinnusohjelmasta, vaan myös suunnittelijana toimimisesta, suunnittelutyöstä ja yrittäjyydestä. Se on jotain sellaista, mitä ei voi lukea kirjoista tai oppaista vaan, mitä kokemus ja projektit ovat tuoneet tullessaan. Teen sen mielelläni, koska olisin itse toivonut kuulevani sellaista oman suunnittelu-urani alussa.”

https://luovisio.fi

YHTEYSTIEDOT

AJK-Jatkokoulutus
Kuortaneenkatu 5
00520 Helsinki

OTA YHTEYTTÄ