Yhteistyökumppanit visualistin koulutuksessa

CAREERIA

Careeria tekee AJK:n kanssa tutkintoyhteistyötä visualistin tutkintokoulutuksessa. AJK vastaa tutkintokoulutuksesta ja Careeria tutkinnon suorittamisen henkilökohtaistamisesta, arviointitilaisuuksista ja tutkintotodistuksen laatimisesta.

GRANO

Grano on graafisen alan markkinajohtaja ja Suomen monipuolisin painotalo, jossa AJK:n visualistiopiskelijat vierailevat säännöllisesti. Granossa on vähittäiskaupalle ja brändeille suunnattu Grano Retail & Creative -palvelu, joka kattaa ratkaisut luovasta suunnittelusta rakennesuunnitteluun sekä digitaaliseen markkinointiin ja mittaamiseen. Tutustumiskäynnillä Granossa opiskelijat pääsevät kuulemaan ja näkemään monipolisesti erilaisista myymälä- ja tapahtumamarkkinoinnin mahdollisuuksista.

FISKARS GROUP

Visualistiopiskelijat pääsevät harjoittelemaan esillepanojen ja näyteikkunoiden tekemistä AJK:ssa Iittalan ja Arabian ajattomilla ja laadukkailla tuotteilla.

Visualistiopiskelijat ovat myös osallistuneet muotoilukierrokselle Iittala & Arabia Design Centressä. Kierroksella opiskelijat pääsivät inspiroitmaan Design Lab Gallerian näyttelyyn, Arabian Designmuseoon sekä Fiskars-paviljongin upeisiin installaatioihin. Lisäksi opiskelijat pääsivät kurkistamaan taiteilijoiden tiloihin ja teoksiin.

Lukuisat Iittalassa/Fiskarsilla työskentelevät ovat opiskelleet AJK:ssa visualistin tutkinnon oppisopimuksella. Lisäksi Fiskars Group on tarjonnut opiskelijoille  työharjoittelun kautta mahdollisuuksia oppia käytännössä visuaalisen markkinoinnin toimintatapoja.

MARIMEKKO

Visualistiopiskelijat tutustuvat Marimekon visuaalisen markkinointiin myymälässä aluevisualistin opastuksella. Opiskelijat kuulevat myymälän eri alueiden esillepanoperiaatteista ja myymälävisualistin arjesta Marimekolla.

Monilla Marimekkolaisilla on ollut mahdollisuus opiskella AJK:ssa visualistin tutkinto oppisopimuksella. Lisäksi lukuisat opiskelijat ovat saaneet työharjoittelun kautta mahdollisuuden oppia käytännössä Marimekon visuaalisen markkinoinnin toimintatapoja.

TIKKURILA

Opintopäivällä Tikkurilan maalauskoulussa visualistiopiskelijat tutustuvat erilaisiin maalaustekniikoihin sekä maalituotteisiin ja niiden käyttöön erilaisissa tiloissa.

Mielenkiintoisen koulutuspäivän aikana opiskelijat pääsevät myös itse kokeilemaan erilaisia tekniikoita ja erikoistuotteita.

BESTSELLER

Visualistiopiskelijat harjoittelevat mallinukkien pukemista ja stailausta mm. Vero Modan ja Onlyn trendikkäillä vaatteilla.