Haastattelussa Tapahtumatuottajan koulutuksesta valmistunut Matti

Matti Hoikkala suoritti AJK-Jatkokoulutuksessa tapahtumatuottajan koulutuksen vuonna 2023. Haastattelimme Mattia koulutuksen jälkeen, lue alta Matin ajatuksia opiskelusta koulutusohjelmassamme:

Millaista työtä teet ja miten päädyit koulutukseen?

Tällä hetkellä johdan tuotantoa Mainos Visitorilla, joka suunnittelee ja toteuttaa vuosittain satoja messuosastoja erilaisiin näyttelyihin niin kotimaassa, kuin ulkomailla. Vaikka olenkin päässyt työskentelemään messujen parissa monipuolisesti erilaisissa rooleissa, niin halusin kuitenkin oppia tapahtuma-alasta laajemmin myös messujen ulkopuolelta. AJK-Jatkokoulutuksen järjestämä Tapahtumatuottajan koulutus oli mielenkiintoinen kattaus eri aihealueita ja juuri sopivan tiivis työn ohella käytäväksi.

Mikä koulutuksessa oli mielenkiintoisinta?

Mielenkiintoisinta koulutuksessa oli ihan yleisesti kokonaisuuden hahmottaminen, mutta yksittäisenä aiheena ehkä tapahtuman suunnittelu. Ammattimaisesti tuotetuilla tapahtumilla on aina numeroin mitattavia tavoitteita ja niiden tehtävänä on synnyttää jonkinlaista muutosta osallistujissaan. Koulutuksen aikana oli mielenkiintoista oppia, millä tavoin tällaisia tapahtumia suunnitellaan ja mikä tässä on esim. punaisen langan merkitys.

Saitko koulutuksen kautta uusia oppeja tai oivalluksia, joita jo sovellat omaan työhösi?

Varsinaisesti nykyiseen työnkuvaani koulutuksesta ei tullut juurikaan uusia oppeja, mutta toki suuremman kokonaisuuden ymmärtäminen aina selkeyttää omaakin tekemistä.

Millaisia hyötyjä kouluttautumisesta oli?

Koulutuksen aikana sain hyvin laajasti uutta tietoa tapahtuma-alasta ja opin, miten erilaisia tapahtumia tuotetaan. Tapahtuma-alalla onkin paljon erilaisia työtehtäviä, joissa vaaditaan vankkaa erityisosaamista; aina AV-teknikosta graafikkoon ja kaikkea siltä väliltä. Tietenkään yhdeksän kuukauden koulutuksen aikana ei ole tarkoituskaan tulla jokaisen osa-alueen rautaiseksi ammattilaiseksi, vaan tällainen erikoistuminen on aina useiden vuosien kovan työn tulosta.

Koulutuksessa karttuneiden oppien avulla kuitenkin tiedän, minkälaisia asioita tapahtumaa tuottaessa täytyy ottaa huomioon ja keitä kumppaneita projekti tarvitsee mukaansa. Onnistuneen tapahtuman toteuttamiseksi tarvitaankin aina erilaisista ammattilaisista koostettu projektitiimi, ja hyvät perustiedot eri osa-alueista antavat paremmat edellytykset kommunikoida tehokkaasti myös käytännön asioista.

Kenelle suosittelisit tapahtumatuottajan koulutusta?

Suosittelen koulutusta jokaiselle, joka haluaa työskennellä tai jo työskentelee tapahtumien parissa, sekä haluaa oppia tuottamaan vaikuttavia tapahtumia tavoitteellisesti.

-Matti Hoikkala, tapahtumatuottajan koulutuksesta valmistunut

Tutustu tarkemmin tapahtumatuottajan koulutukseen:

Vieritä ylös