Visualistin koulutus ja tutkinto

AIKA

 • 26.9.2024 – 2.12.2025

LAAJUUS

 • 22 opetuspäivää

TOTEUTUS

 • etä + lähiopetus

HAKUAIKA

 • 16.9.2024 asti

Visuaalisen markkinoinnin ammatillista koulutusta – Visualistin tutkinto

Visualistin koulutuksen aikana hankit laaja-alaisen ammatillisen osaamisen visuaalisen markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Koulutuksen aikana opit suunnittelemaan ja toteuttamaan esillepanoja, tuotestailauksia, näyteikkunoita sekä huolehtimaan myymälän tai muun tilan visuaalisesta ilmeestä. Suunnitelmapiirroksia opit piirtämään sekä käsin mittakaavassa että tietokoneella SketchUp-ohjelmaa hyödyntäen. Saat lisäksi valmiuksia yrityksen liiketoiminnan ymmärtämiseen sekä markkinointiviestintään erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Joustavaa opiskelua työn ohella

Koulutusohjelma toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka koostuu opetuspäivistä ja etätehtävistä. Opetuspäivät toteutaan vaihdellen lähiopetuksena Helsingissä ja etäopetuspäivinä. Opetus painottuu etäopetukseen, joten visualistin koulutukseen on helppo osallistua ympäri Suomen.

Tule opiskelemaan visuaalisen markkinoinnin ammattilaiseksi AJK:hon!

Visualistin koulutusinfo 22.8. klo 9-10

Tervetuloa kuulemaan lisää visualistin koulutusvaihtoehdoista etänä järjestettävään infotilaisuuteen!

Visualistin koulutuksen sisältö

Visuaalisen markkinoinnin perusteet

 • Sommittelun perusperiaatteet
 • Estetiikan lainalaisuudet
 • Värisuunnittelu
 • Valaistusoppi
 • Trendit

Visuaalisen markkinoinnin suunnittelu ja toteutus

 • Myymälämielikuva ja myymälätila
 • Myymäläsuunnittelu
 • Näyteikkunan suunnittelu ja toteutus
 • Esillepanon suunnittelu ja toteutus
 • Messut
 • Tapahtumat
 • Työturvallisuus
 • Pohja- ja julkisivupiirtäminen
 • SketchUp 3D-suunnittelu

Liiketoiminta ja markkinointiviestintä

 • Liiketoiminta
 • Asiakaspalvelu ja myynti
 • Kuvallinen ja visuaalinen brändiviestintä
 • Tuotekuvastailaus
 • Sosiaalisen median suunnittelu ja toteuttaminen
 • Visuaalisen markkinoinnin mittaaminen
 • Canva-suunnittelutyökalu

Visualistin koulutus tai tutkinto – kaksi eri suoritustapaa

Visualistin koulutus (omakustanteinen)

Koulutusohjelma sopii kaikille alasta kiinnostuneille sekä heille, joilla on jo jonkin verran kokemusta ja osaamista. Koulutus sopii myös alan yrittäjille tai yrittäjäksi aikoville.

Liiketoiminnan ammattitutkinto, visualisti (oppisopimus)

Tarjoamme mahdollisuuden suorittaa kustannustehokkaasti oppisopimuksella alan tutkinto: Liiketoiminnan ammattitutkinnon, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan yhteistyössä Mercuria Pro:n kanssa. Visualistin tutkinto sopii sinulle, joka työskentelet esim. myyjänä, visualistina, myyjä-visualistina, markkinointitehtävissä, messujen ja tapahtumien parissa tai yrittäjänä.

Opetussisältö ja koulutuksen kesto on sama sekä koulutuksessa ja tutkinnossa.

Kokemuksia visualistin koulutuksesta

“Visualistin koulutus oli monipuolinen ja inspiroiva. AJK:lla on erinomaiset luennoitsijat ja koulutuksessa sai kattavan käsityksen visualistin ammatista ja sen monipuolisuudesta. Opin paljon uutta, jota mielelläni syvennän tulevaisuudessa.

– Piia Harjula, Print&Media

“Olen saanut koulutuksesta itsevarmuutta ja luottamusta omaan osaamiseeni. Opin valtavasti uusia asioita ja sain hyviä käytännöllisiä vinkkejä ja työkaluja.”

– Hanne Välimäki

“Opiskelu oli mielenkiintoista, antoisaa ja välillä myös haastavaa. Koulutuksen sisältö oli monipuolinen ja koen oppineeni paljon uutta.”

– Heidi Uutela

Hinta ja hakeminen visualistin koulutukseen

Koulutusohjelmiin haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Hakuaika 26.9.2024 alkaviin koulutuksiin päättyy 16.9.2024.

Visualistin koulutus

Visualistin koulutuksen hinta on 2840 € (sis. voimassa oleva alv). Hintaan sisältyy opiskelupaikan varausmaksu 200 €.

Voit maksaa koulutuksen kertamaksuna, kahdessa erässä, neljässä erässä tai kuukausimaksuina. Koulutuksen varausmaksu 200 € maksetaan opiskelupaikan varauksen yhteydessä. Ensimmäinen maksuerä erääntyy ennen koulutuksen alkua.

Liiketoiminnan ammattitutkinto, visualisti

Visualistin tutkintokoulutuksen hinta oppisopimuksella on 250 € (sis. voimassa oleva alv).

Huom! Hakulomakkeen täyttämisen lisäksi tutkintokoulutuksessa sinulle tulee solmia oppisopimus. Ole yhteydessä Mercuria Pro:hon:

Koulutusasiantuntija Saija Pitkänen, saija.pitkanen(at)mercuria.fi, 050 346 6202

Visualistin tutkinto ja oppisopimus

Tutkintoon valmistava koulutus antaa sinulle valmiudet suorittaa alan ammattitutkinto (Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Tutkinto suoritetaan yhteistyössä Mercuria Pron kanssa ja sen laajuus on 150 osaamispistettä.

Liiketoiminnan ammattitutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta:
1) Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp)
2) Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen tai
Markkinointiviestinnän toimeksianto (60 osp)
3) Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus (60 osp)

Tutkinto suoritetaan oppisopimuksella. Jos tarvitset työssäsi lisäosaamista visuaaliseen markkinointiin, selvitä, olisiko sinulla mahdollisuus opiskella ja suorittaa tutkinto oppisopimuksella. Voit olla töissä erilaisissa kaupan alan työtehtävissä, esimerkiksi myymälässä myyjänä. Voit toimia myös yrittäjänä, jolloin sinulle voidaan tehdä yrittäjän oppisopimus. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 tuntia viikossa tai olet päätoiminen yrittäjä.

Näin haet oppisopimuskoulutukseen:
1. Ehdota työnantajallesi oppisopimusta (minimityötunnit: 25 h / vko). Oppisopimus on työnantajalle maksuton.

2. Ole yhteydessä Mercuria Pro:hon: Koulutusasiantuntija Saija Pitkänen, saija.pitkanen(at)mercuria.fi / 050 346 6202

3. Lähetä hakemus AJK-Jatkokoulutukseen nettisivujemme hakulomakkeen kautta

Kokemuksia visualistin koulutuksesta

“Hurjaa, miten paljon itsevarmuutta ja luottamusta omaan osaamiseeni sain tutkinnon suorittamisesta”

– Mervi Kinnunen

Hae opiskelemaan 26.9.2024 alkavaan koulutukseen!

Kouluttajina alan asiantuntijat

Saija Pitkänen

Visuaalisen markkinoinnin kouluttaja

Saijalla on pitkä kokemus visuaalisen markkinoinnin alalta. Hän on työskennellyt mm. aluevisualistina kansainvälisillä muotiketjuilla 10 vuotta, jonka aikana hän toteutti visuaalista markkinointia myymälässä ja näyteikkunoissa, järjesti koulutuksia, laati ohjeistuksia ja kampanjoita sekä avasi uusia myymälöitä Suomessa ja ulkomailla.

Tiina Saine

Kaupallisen alan suunnittelija, kouluttaja ja tekijä

Tiina on pitkän linjan kaupallisen suunnittelun ja visuaalisen markkinoinnin moniosaaja. Työuralle mahtuu sekä työskentelyä kansainvälisissä ketjuissa että yrittäjänä erilaisten projektien ympärillä myymäläsuunnittelusta messuihin ja tapahtumiin. Perspektiiviä työhön löytyy useammasta roolista visualistin, suunnittelijan sekä esimiehen työnkuvan kautta.

Laura Johansson

Sosiaalisen median ja viestinnän kouluttaja ja konsultti

Laura on pidetty sosiaalisen median ja viestinnän kouluttaja ja konsultti, joka ymmärtää asiakkaan näkökulmat ja tarpeet. Laura opettaa käytännönläheisesti, mutta silti fokus vahvasti strategiassa ja tulevaisuudessa. Laura on koulutukseltaan KTM sekä markkinointiviestinnän tradenomi ja markkinoinnin yo-merkonomi. Laura on ollut toistakymmentä vuotta yrittäjänä viestintäyritys Lvngroom Oy:ssa.

Koulutuksessa mukana myös muita asiantuntevia kouluttajia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä eroa ja visualistin koulutuksella ja tutkinnolla (liiketoiminnan ammattitutkinto)?

Koulutuksen ja tutkinnon opetussisältö on sama. Tutkintokoulutuksen aikana opiskelija osallistuu tutkinto-ohjaukseen ja työstää tutkinnon arviointiaineistoa. Suurin ero on, että tutkintokoulutuksessa suoritetaan virallinen ammattitutkinto oppisopimuksella, jonka myötä myös opintojen kulut opiskelijalle ovat erilaiset.

Kuinka usein visualistin koulutus ja visualistin tutkinto alkaa?

Visualistin koulutusohjelmat alkavat kaksi kertaa vuodessa, maaliskuussa ja syyskuussa.

Saako visualistin koulutukseen tai tutkintoon (liiketoiminnan ammattitutkinto) KELA:n opintotukea tai aikuiskoulutustukea?

Visualistin koulutukseen ei voi saada opintotukea tai aikuiskoulutustukea, sillä se ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta. Visualistin tutkintokoulutusta (liiketoiminnan ammattitutkinto) puolestaan opiskellaan oppisopimuksella, jolloin opintotuki ei myöskään ole mahdollinen.

Voiko visualistiksi opiskella oppisopimuksella? Mitä oppisopimus tarkoittaa?

Oppisopimus on opiskelumuoto, jossa AJK:ssa opiskelun ohella opitaan ja hankitaan osaamista omalla työpaikalla tai omassa yrityksessä. Oppisopimus vaatii työpaikkaa, jos opiskelija työskentelee vähintään 25 tuntia viikossa. Myös yrittäjille voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimus on kustannustehokas tapa kouluttautua ja opinnot maksavat opiskelijalle 250 euroa. AJK:ssa voi opiskella oppisopimuksella liiketoiminnan ammattitutkinnon, jossa suuntaudutaan joko visuaaliseen markkinointiin tai tapahtumatuotantoon. Teemme tutkintoyhteistyötä Mercuria Pron kanssa.

Saako visualistin koulutuksesta ja tutkinnosta todistuksen?

Koulutuksesta saa päättötodistuksen. Jos suoritat tutkinnon, saat lisäksi virallisen tutkintotodistuksen tutkintoyhteistyökumppaniltamme Mercuria Prolta.

Mihin visualistin koulutuksen jälkeen voi työllistyä?

AJK-Jatkokoulutuksen visualistin koulutuksellaon hyvä maine ja valmistuneet ovat työllistyneet alalle hyvin. Valmistuneille tekemämme kyselyn perusteella 94 % koki, että koulutus antoi hyvät valmiudet työskennellä visuaalisen markkinoinnin tehtävissä. Enemmistö alalla työskentelevistä toimii myymäläympäristössä myyjä-visualisteina tai visualisteina. Muita nimikkeitä olivat esimerkiksi myyjä, somistaja, myymäläpäällikkö, aluevisualisti, markkinointikoordinaattori ja markkinointivastaava. Lisätietoja työllistymisestä löydät täältä.

Miksi hakea juuri AJK-Jatkokoulutuksen visualistin koulutukseen tai tutkintoon?

AJK-Jatkokoulutuksella on vankka yli 30 vuoden kokemus visualistien kouluttamisesta. Visualistin koulutuksemme on laaja ja monipuolinen ja sen voi suorittaa työn ohessa sekä asuinpaikasta riippumatta. Teemme tutkintoyhteistyötä Mercuria Pron kanssa, joten opiskelemalla AJK:ssa visualistiksi, voit myös suorittaa alan virallisen ammattitutkinnon (Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala), jossa kehität visuaalisen markkinoinnin osaamisen lisäksi osaamista myös liiketoiminnassa sekä asiakaspalvelussa ja myynnissä tai markkinointiviestinnässä. Ammattitutkinto antaa sinulle kelpoisuuden hakea jatko-opintoihin esim. yliopistoon. Tutkinto suoritetaan oppisopimuksella, joka on erittäin kustannustehokas tapa hankkia osaaminen työn ohella. Osa opetuksesta järjestetään etänä, joten voit asua ympäri Suomen.

Hae opiskelemaan 26.9.2024 alkavaan koulutukseen!

Visualistin koulutuksen oppikirja

Lokakuussa 2023 ilmestynyt Visuaalisen markkinoinnin käsikirja avaa silmiä visuaalisen maailman lainalaisuuksille ja niiden kaupalliselle hyödyntämiselle myymäläympäristössä. AJK:n visualistiopiskelijat saavat oppikirjan itselleen.

Ajankohtaista

Vieritä ylös