Tapahtumatuottajan koulutus ja tutkinto

AIKA

 • Alkaa 3.9.2024

LAAJUUS

 • Koulutus: 10 opetuspäivää
 • Tutkinto: 14 opetuspäivää

TOTEUTUS

 • ETÄ + LÄHI

HAKUAIKA

 • 20.8.2024 asti

Koulutusvaihtoehdot

Tapahtumatuottajan koulutus, 9 kk

Tapahtumatuottajan koulutuksessa opit tuottamaan tapahtumia suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti. Koulutuksen aikana opit hallitsemaan koko tapahtumatuottamisen prosessin teorian ja käytännönläheisten tehtävien avulla. Tapahtumatuottajan koulutus on tarkoitettu tapahtumien parissa työskenteleville sekä kaikille tapahtumatuotannon ja -järjestämisen tehtävistä kiinnostuneille.

Liiketoiminnan ammattitutkinto, tapahtumatuottaja, 14 kk

Tapahtumatuottajan koulutusohjelmassa voit suorittaa Liiketoiminnan ammattitutkinnon. Tutkinto suoritetaan koulutusohjelmassamme oppisopimuksella yhteistyössä Mercuria Pro:n kanssa.

Tutkintoon johtava koulutus sopii kaikille, jotka järjestävät tapahtumia työssään tai ovat koulutusohjelman aikana laajentamassa työrooliaan tapahtumiin. Koulutus sopii esimerkiksi markkinointiassistenteille ja markkinointisuunnittelijoille, johdon assistenteille, visualisteille, yrittäjille (yrittäjän oppisopimus) ja tapahtuma-alan yrityksissä työskenteleville.

Koulutuksen sisältö

Opi tuottamaan onnistuneita, vaikuttavia tapahtumia

 • Tapahtumatuotannon kaari ja suunnittelu
 • Tapahtumasuunnittelun työkalut
 • Tapahtumien luova suunnittelu
 • Tapahtumien sisällön suunnittelu, projektijohtaminen, budjetointi ja tapahtumien ohjaaminen
 • Tapahtumarakentaminen
 • Tapahtumatekniikka
 • Virtuaalitekniikka
 • Tapahtumaturvallisuus
 • Cateringin suunnittelu
 • Tapahtumatuottajan vastuut ja velvollisuudet
 • Musiikki tapahtumissa
 • Messuosaston suunnittelu ja toteuttaminen
 • Liiketoiminta ja yrittäjyys
 • Markkinointiviestintä ja -projektin johtaminen
 • Sosiaalinen media

Joustavaa monimuoto-opiskelua – OPETUS ETÄNÄ JA HELSINGISSÄ

Tapahtumatuottajan koulutus toteutetaan suurimmaksi osaksi etäopetuksena. Ohjelmaan kuuluu etäluentojen lisäksi neljä lähiopetuspäivää.

Etäopetuspäivät (7 pv) toteutetaan osallistujille ilmaisen Zoom-videopalvelun välityksellä ja ovat kestoltaan vaihdellen noin 3-7 tunnin pituisia.

Lähiopetuspäivät (4 pv) järjestetään koulutusohjelman alussa, keskivaiheilla ja lopussa. Opetus tapahtuu koulutustiloissamme Helsingin Vallilassa. Lähipäivät ovat koulutusryhmän koosta riippuen pituudeltaan noin 5-7 tuntia.

Opetuspäivien lisäksi opintoihin kuuluu itsenäistä, annettuun verkkoaineistoon perehtymistä omaan tahtiin sekä kaksi tehtäväkokonaisuutta, joista opiskelijat saavat palautteen. Tutkinto-opiskelijat suorittavat lisäksi liiketoiminnan ammattitutkinnon osiin liittyvät näyttötehtävät.


Kasvava tarve tapahtuma-alan osaajille

Tapahtumien merkitys osana tavoitteellista markkinointiviestintää ja muuta toimintaa kasvaa kaiken aikaa, joten alan osaajia tarvitaan sekä fyysisten että virtuaalisten tapahtumien tuottamiseen niin pienissä kuin isoissakin organisaatioissa. Tapahtumatuottajia tarvitaan tapahtumien tuottamiseen erikoistuneissa yrityksissä ja kaikissa organisaatioissa, jotka haluavat tapahtumien avulla synnyttää positiivisia kokemuksia ja elämyksiä.

Kehitämme jatkuvasti koulutusohjelmaamme vastataksemme alan trendeihin. AJK-Jatkokoulutus on Tapahtumateollisuus ry:n ja Messuliiton jäsen.


Hinta ja hakeminen

Koulutusohjelmiin haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Hakuaika syyskuussa 2024 alkavaan koulutusohjelmaan päättyy 20.8.2024. Hae mukaan jo tänään!

Tapahtumatuottajan koulutus

Tapahtumatuottajan koulutuksen hinta on 2680 € (sis. alv. 24 %). Hintaan sisältyy opiskelupaikan varausmaksu 200 €.

Voit maksaa koulutuksen kertamaksuna, kahdessa erässä, neljässä erässä tai kuukausimaksuina. Koulutuksen varausmaksu 200 € maksetaan opiskelupaikan varauksen yhteydessä. Ensimmäinen maksuerä erääntyy ennen koulutuksen alkua.

Tapahtumatuottajan tutkinto

Tutkintokoulutuksen hinta oppisopimuksella on 250 € (sis. alv. 24 %).

Huom. Hakulomakkeen täyttämisen lisäksi tutkintokoulutuksessa sinulle tulee solmia oppisopimus. Ole yhteydessä Mercuria Pro:hon:

Koulutusasiantuntija Saija Pitkänen, saija.pitkanen(at)mercuria.fi, 050 346 6202


Tutkinto suoritetaan oppisopimuksella

Tutkintoon johtava koulutus tähtää siihen, että suoritat alan ammattitutkinnon (Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Tutkinto suoritetaan yhteistyössä Mercuria Pro:n kanssa. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta:
1) Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp)
2) Markkinointiviestinnän toimeksianto (60 osp)
3) Tapahtumatuotanto (60 osp)

Ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää, että työskentelet yrityksessä, jossa voit suorittaa tutkinnon näytöt.

Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala suoritetaan oppisopimuksella:

Jos tarvitset työssäsi lisäosaamista tapahtumien tuottamiseen, selvitä, olisiko sinulla mahdollisuus opiskella ja suorittaa tutkinto oppisopimuksella.

Oppisopimus edellyttää, että sinulla on työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 tuntia viikossa tai olet päätoiminen yrittäjä. Jos olet päätoiminen yrittäjä, sinulle voidaan tehdä yrittäjän oppisopimus.

Oppisopimuskoulutuksen osallistumismaksu on 250 €.

Näin haet oppisopimuskoulutukseen:
1. Ehdota työnantajallesi oppisopimusta (minimityötunnit: 25 h / vko).
Oppisopimus on työnantajalle maksuton.

2. Ole yhteydessä Mercuria Pro:hon:
Koulutusasiantuntija Saija Pitkänen
Yhteystiedot: saija.pitkanen(at)mercuria.fi

3. Lähetä hakemus AJK-Jatkokoulutukseen nettisivujemme hakulomakkeen kautta.


Alan huippukouluttajat

Helena Wallo

Tapahtumatohtori, Faustus Oy

Helena on tapahtuma-alan vaikuttaja, kouluttaja, puhuja, bloggaaja sekä intohimoinen tapahtumaihminen. Helenalla on 30 vuoden kokemus alalta ja hän on aikaisemmin toiminut mm. markkinoinnin sekä markkinointiviestinnän tehtävissä, viestintätoimiston hallituksessa sekä kouluttajana. Helenan vahvuuksia ovat rohkeus sekä vuorovaikutuksellinen opetustyyli.

Taneli Kainulainen

Head of Production, Sun Effects Oy

Tanelilla on tapahtuma-alalta noin 15 vuoden kokemus. Hän on tehnyt koko uransa töitä suurten yleisötapahtumien parissa (mm. Slush, Flow Festival, Tubecon). Tällä hetkellä Taneli toimii Sun Effects Oy:n tuotantotiimin johtajana ja työskentelee ympärivuotisesti Slush-projektin vastaavana tuottajana.

Petri Ala-Tainio

Turvallisuusalan opettaja, AmO

Petrillä on 15 vuoden kokemus turvallisuusalan eri työtehtävistä sekä kentällä (esim. vartiointi, järjestyksenvalvonta, teollisuuspalomies) että asiantuntijaroolissa.

“Turvallisuus rakennetaan tapahtumaan pitkälti toimivuuden, sujuvuuden ja ennakoitavuuden kautta. Vahvuuteni on yhteisen turvallisuusajattelun ja -kulttuurin luominen toimintaympäristön eri toimijoiden välille.”

Ota tapahtumat haltuun!


“Suosittelen koulutusta kaikille, joilla on tekemisen meininki ja ajatuksena tuottaa edes pieniäkin tapahtumia. Koulutus opetti monenlaista uutta jo tapahtumien parissa toimineelle.”

– Tiia Kakkonen


Usein kysyttyä

Mitä oppisopimus edellyttää?

Oppisopimuksessa sinun täytyy olla töissä alaan liittyvissä tehtävissä vähintään 25 tuntia viikossa. Jos toimit yrittäjänä, sinulle voidaan sopia yrittäjän oppisopimus. Lue lisää oppisopimuksesta täällä.

Voinko hakea koulutuksiinne, vaikka minulla ei ole aikaisempaa kokemusta alalta?

Koulutusohjelmanne sopivat hyvin sekä alalla toimiville että heille, joilla ei vielä kertynyt työkokemusta alalta.

Ammattitutkinnon suorittaminen oppisopimuksella (liiketoiminnan ammattitutkinto, tapahtumatuottaja) kuitenkin edellyttää, että olet töissä tai yrittäjänä alaan liittyvissä tehtävissä.

Saanko KELA:n opintotukea tai aikuiskoulutustukea, jos opiskelen AJK:ssa?

Tutkintoon johtavia koulutuksia opiskellaan oppisopimuksella, joten et valitettavasti voi samaan aikaan saada opintotukea.

Myöskään muissa koulutusohjelmissamme opintotukea ei ole mahdollista saada, koska niissä opiskelu ei johda ammattitutkintoon, eikä ole kokopäiväistä.


Tapahtumatuottajan koulutuksesta sanottua

“Mahtavat opettajat ja luennoitsijat.”

“Sain kattavan ja monipuolisen koulutuksen tapahtumien tuottamiseen.”

“Selkiytti omia ajatuksia tulevaisuuden tekemisistä.”

“Sain enemmän varmuutta osaamiseeni.”

“Kokemuksena hieno. Oppi paljon laeista ja säännöistä. Sain paljon oppia ja itsevarmuutta juhlien järjestämiseen ja siksi olen uudessa työssäni tehnyt suuren suosion pikkujoulu-vastaavana.”

Lähde: Ohjelman alumnikysely 2023Vieritä ylös