Kouluttajat
Kouluttajamme ovat oman aihealueensa asiantuntijoita ja jakavat parhaat käytännön oppinsa koulutuksissamme. Tälle sivulle olemme koonneet pienet esittelyt kouluttajistamme.
Riia Rauhala
Sisustusarkkitehti
Riia toimii AJK:ssa sisustussuunnittelun pääkouluttajana keväästä 2023 alkaen. Riia on toiminut päätoimisena yrittäjänä jo 13 vuoden ajan tehden julkisten tilojen ja kotien suunnittelua. Tätä aiemmin hän toimi suunnittelijana alan eri toimistoissa.
Riia on valmistunut muotoilijaksi (AMK) Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta ja tämän jälkeen taiteen maisteriksi (TaM) Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hänellä on laaja kokemus erilaisista suunnitteluprojekteista, kuten esimerkiksi liike- ja toimistotilojen laajoista suunnitteluprojekteista sekä satojen kotien suunnitteluista. Riialla on myös usean vuoden kokemus alan sisustusohjelmissa toimimisesta (Pientä pintaremonttia ja Pientä mökkiremonttia).
Riia toimii aktiivisesti alan järjestöissä (Ornamo, Sisustusarkkitehdit SIO, Sisustussuunnittelijat SI) ja on hallitusjäsen Sisustussuunnittelijat SI:ssä.
Lars “Lasse” Räihä
Sisustusarkkitehti, Räihä Interiors
Lasse opettaa AJK:ssa projektinhallintaa ja julkisten tilojen sisustussuunnittelua. Lasse tekee sisustussuunnittelua kotitoimistosta käsin puolisonsa ja kollegansa kanssa. He suunnittelevat sekä koteja että julkisia tiloja. Viimeaikaisista projekteista mainitsemisen arvoinen on Jávri Lodge, pieni boutique hotelli Saariselällä, Lapissa. Lassella on pitkä kokemus erilaisista projekteista ja aikaisemmin hän on ollut mukana mm. Sokos hotellien kunnostusprojekteissa, suunnitellut ravintoloita ja kahviloita sekä useita koteja.
Lasse toimii aktiivisesti alan järjestöissä ja on hallitusjäsen Ornamossa ja hallituksen varajäsen SIO:ssa.
Lassen kiinnostuksen kohteita ovat materiaalit, tekniset ratkaisut ja tietotekniikka. Hän on varsin hyvin perehtynyt markkinoilla oleviin tuotteisiin ja materiaaleihin, joita käytetään rakentamisessa.
”Innostun kaikista eniten, kun kohtaan jonkin oivalluksen, joka ratkaisee asian luovalla tavalla. Pyrin myös omassa suunnittelutyössäni löytämään suunnitteluratkaisuja, jotka tuntuvat tuoreilta ja oivaltavilta. Vaikka työssä joutuu suurimmaksi osaksi soveltamaan valmiita toimintamalleja, on uusien ratkaisujen löytäminen aina yhtä innostavaa.”
Tea-Mariia Pyykönen
Sisustussuunnittelija, Sisustus Linne
Tea-Mariia opettaa sisustussuunnittelijan koulutuksessa suunnittelualan yrittäjänä toimimista. Tea-Mariialla on oma suunnittelutoimisto, Sisustus Linne, jonka kautta hän suunnittelee sekä yksityisiä koteja että julkisia kohteita. Sivutyönään hän on pitänyt sisustusblogia, kirjoittanut sisustusaiheisen kirjan ja esiintynyt useassa tv-ohjelmassa. Tea-Mariia on saanut useiden projektien kautta vankan kokemuksen sisustusalalla yrittäjänä toimimisesta.
”Olen 100% visuaalinen ihminen ja metsästän aina kauneutta kaikessa. Olen myös luonteeltani täysin periksi antamaton, mikä lienee yrittäjälle välttämätön ominaisuus.”
Erja Taipale
Valaistus- ja sisustussuunnittelija SI, Tilasi Oy
Erja opettaa sisustussuunnittelijan koulutuksessa valaistussuunnittelua. Erjalla on oma suunnitteluyritys, jonka kautta hän tekee valaistus- ja sisustussuunnittelua niin yksityisiin koteihin ja huviloihin kuin julkisiin tiloihin. Ammattitaitoa on kertynyt valaistussuunnittelusta yli kymmenen vuoden ajalta, Erjan yritys on myös valaisinten maahantuoja, toimien laadukkaiden eurooppalaisten valaisintehtaiden kanssa tiiviissä yhteistyössä. Erjan vahvuuksia on tilan hahmotuskyky, joka on valaistussuunnittelussa erityisen tärkeää.
Erja toimii aktiivisesti ammattiyhdistyksessä ollen hallitusjäsen Sisustussuunnittelijat Si Ry:ssä.
”Intohimoni on valo, joka on avain kauniiseen ja samalla funktionaaliseen sisustukseen sekä vaihteleviin tunnelmiin. Inspiraatiotani haen arkkitehtuurista laajasti.”
Virve Penttilä
Palvelumuotoilija
Virve Penttilä opettaa palvelumuotoilua mm. julkisten tilojen suunnittelijan koulutuksessa. Virve on palvelumuotoilun ammattilainen, jonka suurin mielenkiinnon kohde on fyysisten ympäristöjen asiakaslähtöinen kehittäminen. Virve toimii palvelumuotoilijana Parviainen arkkitehdit Oy:ssä. Hänellä on laajasti kokemusta lukuisista erilaisista palvelumuotoiluprojekteista ja palvelumuotoilun hyödyntämisestä tilasuunnittelun yhteydessä. Aikaisemmin Virve on työskennellyt myös visuaalisen markkinoinnin ja tilasuunnittelun parissa.
Hannu Rinne
Perinnemestari
Hannu opettaa sisustussuunnittelijan koulutuksessa perinnerakentamista sekä sisustuksen tyylihistoriaa. Hannu on vanhoista rakennuksista lumoutunut taidehistorioitsija, toimittaja ja tietokirjailija. Hän on julkaissut yhteensä seitsemän Perinnemestari-kirjaa ja hän kirjoittaa säännöllisesti perinnerakentamisesta alan lehteen. Hannu jakaa tietoa myös puhumalla ja opettamalla oppilaitoksissa ja erilaisissa tapahtumissa. Käytännön kokemusta hän kartoittaa konsultoimalla vanhojen rakennusten remontteja.
”Olen ollut mukana lukuisissa projekteissa ja erilaisissa työtehtävissä. Lopulta olen ymmärtänyt, että kaiken tekemiseni päämääränä on ollut kauneus. Olen ihastellut kauneutta muun muassa taideteoksissa, vaatteissa ja graafisessa suunnittelussa. Sen jälkeen, kun muutimme vanhaan taloon, on perinnerakentaminen ollut suurin intohimo. Toivon, että opetustyössä välittyy vanhan rakennusperinnön ja asuinmiljöön kokonaisvaltainen arvostaminen.”
Erkki Parhamaa
Rakennusarkkitehti
Erkki on pitkäaikaisin opettajamme. Hän on opettanut AJK:ssa yli 25 vuotta teknisen ja perspektiivipiirtämisen taitoja sekä visualistin että sisustussuunnittelijan koulutuksissa. Aikoinaan hän valmistui AJK:n ensimmäiseltä visualistikurssilta näyttelysuunnittelijaksi ja yhteistyö on jatkunut siitä asti. Erkki on työskennellyt arkkitehti-, insinööri-, myymälä- ja messusuunnittelutoimistoissa. Hän on ollut pitkään suunnittelijana ja projektipäällikkönä Evet Designissa, ja ollut toteuttamassa huomattavan määrän kiinnostavia kaupallisia, koti- ja ulkomaisia suunnitteluprojekteja.
”Joka vuosi on ollut ilo nähdä opiskelijoiden oppineen uusia taitoja lyhyessä ajassa. Piirtämisessä kuten toteutuksissa jokainen kohde on ainutlaatuinen ja siihen kannattaa panostaa yksityiskohtia myöten. Suunnittelu on ennen kaikkea prosessi, jonka toteutunut lopputulos on monen tahon yhteistyön tulos.”
Marika Ritala-Mäkinen
Tila- ja sisustussuunnittelija, yrittäjä
Marika opettaa AJK:ssa tuleville sisustussuunnittelijoille Sketchup Pro Layout:ia ja jakaa opiskelijoille myös arvokkaita käytännön vinkkejä siitä, miten suunnittelija voi nopeuttaa ja helpottaa työtään Sketchup Pro:n ja Layoutin avulla ja samalla parantaa asiakaskokemusta.
Marika on itsekin sisustussuunnittelijayrittäjä, joten hän tietää ne haasteet, joita suunnittelija kohtaa arjessaan niin suunnittelutöissä kuin 3D-mallinnuksen parissa. Marika on tehnyt uransa, ennen alanvaihtoaan, IT-projektipäällikkönä ja -kouluttajana ja työskennellyt alanvaihdon jälkeen 3D-avusteisen tila- ja sisustussuunnittelun parissa vuodesta 2015 lähtien. Tällä hetkellä Marika työskentelee tila- ja sisustussuunnittelijana omassa yrityksessään Suunnittelutoimisto Luovisiossa yritystiloihin liittyvien projektien kanssa ja jakaa ilosanomaa Sketchupin ihmeellisestä maailmasta.
IT-kouluttajana Marika on pitkän linjan ammattilainen, sillä hän on kouluttanut satoja ihmisiä erilaisten sovellusten saloihin vuosina 2005-2013 ennen alanvaihtoaan. Alanvaihdon jälkeen Marika on työstänyt satoja omia suunnitteluprojekteja yhdistelmällä Sketcup Pro + Layout.
Marikan intohimo numero yksi on 3D-avusteinen tilasuunnittelu ja siihen liittyvien etujen avaaminen sekä suunnittelijoille että asiakkaille. Hänen ehdoton vahvuutensa on laaja tietotekninen osaaminen ja 3D-visualisointitaidot yhdistettynä suunnittelutöiden kautta kertyneeseen käytännön kokemukseen. Marika inspiroituu ja latautuu luonnon ja liikunnan parissa, ja ne ovat tärkeää vastapainoa tietokoneella tehtävälle työlle.
”Minulle kouluttajana on tärkeää jakaa myös ns. hiljaista tietoa koulutettavilleni, ei pelkästään itse 3D-mallinnusohjelmasta, vaan myös suunnittelijana toimimisesta, suunnittelutyöstä ja yrittäjyydestä. Se on jotain sellaista, mitä ei voi lukea kirjoista tai oppaista vaan, mitä kokemus ja projektit ovat tuoneet tullessaan. Teen sen mielelläni, koska olisin itse toivonut kuulevani sellaista oman suunnittelu-urani alussa.”
Riina Ahtola
Sisustussuunnittelija, ammattistailaaja ja toimittaja, Lila Visio
Riina toimii AJK:ssa stailaajan koulutuksen vastuukouluttajana. Hänellä on oma yritys, Lila Visio, jonka kautta hän tekee sisustussuunnittelua ja asuntojen myyntistailausta. Riina on myös sisustustoimittaja, ja hän tuottaa sisältöä useisiin asumisen ja sisutuksen julkaisuihin. Koulutukseltaan hän on näyttelyrakennusartesaani, visuaalinen markkinoija, keittiösuunnittelija, sisustussuunnittelija ja toimittaja. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä Riina toimi usean vuoden ajan keittiösuunnittelun ja myynnin parissa. Yrittäjänä hän on päässyt tekemään monenlaisia sisustussuunnitteluprojekteja sekä asuntojen myyntistailauksia. Riina tekee myös itse taiteellisia tehosteseiniä maalaamalla, ja välillä hänet voikin löytää tapetointipuuhista joko suunnittelemastaan kohteesta tai kollegan työmaalta.
”Minua inspiroi luonto ja sen monipuolinen värimaailma, josta ammennan ideoita myös töihini. Intohimoni on ”mennyt aika” ja siihen kuuluva arkkitehtuuri, sisustaminen, taide ja tapa elää. Luonteeltani olen sosiaalinen ja rakastan kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa. Minulla on monipuolinen osaaminen sisustusalalta aina suunnittelusta toteutukseen. Uppoudun myös mielelläni tarinan maailmaan ja toimittajan työssäni pääsen toteuttamaan intohimoani kirjoittajana.”
Malla Tapio
Sisustussuunnittelija, Sisustamalla Interior Design Oy
Malla on sisustussuunnittelija ja trendiluennoitsija, joka suunnittelee yrityksille niiden brändin mukaisia tiloja sekä yksityiskoteja, loma-asuntoja ja muutoskohteita. Lisäksi hän luennoi ja konsultoi asumisen ja sisustamisen trendeistä, väreistä ja materiaaleista. Mallan tavoitteena on tehdä uudet ilmiöt helposti omaksuttaviksi ja kaupallisesti toteutettaviksi sekä hyödynnettäviksi.
Malla on työskennellyt lähes 30 vuotta kuluttajamieltymysten tulosvastuullisena tulkitsijana hankinnan, tuotekehityksen ja brändinhallinnan tehtävissä. Vahvassa yhteistyössä myynnin ja markkinoinnin kanssa hän on vastannut muodin ja kodin alueen tuotteiden vähittäiskauppavalikoimista kansainvälisille markkinoille. Malla on aina työskennellyt suunnittelijoiden ja muotoilijoiden kanssa varmistaen, että asiakasmieltymykset ja yrityksen kaupalliset tavoitteet toteutuvat strategian mukaisesti vastuullisen esimiehen roolissa. Kaupallisen koulutuksen lisäksi, Malla on sisustussuunnittelija ja muutosmuotoilija, ja lisäksi hän suorittaa parhaillaan palvelumuotoilun, tuotekehityksen ja brändinhallinnan erityisammattitutkintoa.
AJK:ssa Malla opettaa tuleville sisustussuunnittelijoille, kuinka trendejä voi hyödyntää suunnittelutyössä. Hänestä on erittäin inspiroivaa saada opiskelijoissa syttymään intohimo uteliaisuuteen tunnistaa uudet voittajatrendit ja kannustaa heitä löytämään asiakkailleen sopivat uutuudet. Hän kannustaa kestävän kehityksen eteenpäin viemiseen muotoilun uusien innovaatioiden hyödyntämisen avulla.
”Intohimoni ja vahvuuteni ovat värit ja niiden hyödyntäminen. Siksi inspiroidun lähes kaikesta, jossa värin voimaa on osattu hyödyntää, on se taidetta, karkkipaperi tai parkkihallin seinä. Olen altis ja utelias bongaamaan uusia ilmiöitä ja loputtoman utelias oppimaan uutta. Kirppareiden haukkana yhdistelen sujuvasti vintagea ja muutakin outoa, joka on iskenyt minulle silmää ja hurmannut minut erityislaatuisuudellaan. Kukat ja viherkasvit ovat jokapäiväinen ilon aiheeni.”
Outi Tammi
Sisustussuunnittelija, CreaDot
Outi opettaa sisustussuunnittelijan koulutuksessa asiakkaan kohtaamista. Outi on aikaisemmalta koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja hän teki pitkään opettajan töitä Helsingin kaupungilla, kunnes kouluttautui työnohella sisustussuunnittelijaksi vuosina 2004-2005. Vuodesta 2007 lähtien Outi on toiminut yrittäjänä oman sisustussuunnittelutoimiston kautta. Lisäksi yhtenä osana visuaalista suunnittelutyötä, hän maalaa asiakkaille sisustustauluja.
”Sydäntäni lähellä on ihmisten kohtaaminen, erilaisiin asiakkaisiin tutustuminen ja heidän tarpeidensa kartoittaminen asumiseen liittyen. Inspiroidun asiakkaitteni asumismukavuuden kohentamisesta ja juuri heille sopivan tyylin löytämisestä. Pidän myös siitä, että voin järjestää asioita, jotka liittyvät näihin kotien muutosprosesseihin.”
Anna Piskonen
Vastuullisuusasiantuntija ja yrittäjä
Anna opettaa AJK:ssa vastuullista sisustussuunnittelua.
Vastuullisuusasiantuntija ja yrittäjä Anna Piskonen tarjoaa koulutusta ja asiantuntijapalveluita kestävän kehityksen ja vaikuttavuuden saralla, erityisenä kiinnostuksenkohteenaan liiketoiminnan sosiaalinen vaikuttavuus. Yhteistyökumppaneidensa kanssa Bhutanissa ja Intiassa Anna luo vastuullista, ja perinteisiä käsityötaitoja vaalivaa sisustustekstiilien mallistoa.
Anna on työskennellyt ihmisoikeus- ja kehitysyhteistyötehtävissä Suomessa ja ulkomailla ja päässyt ruohonjuuritasolla näkemään, mikä merkitys vastuullisella liiketoiminnalla on ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnille. Craft Connected -toiminimensä Anna perusti sisutussuunnitteluopintojensa jälkeen ja sen kautta hän haluaa edistää positiivista muutosta kohti kestävämpää ja vastuullisempaa liiketoimintaa luovilla aloilla.
”Olen inspiroitunut siitä, kuinka perinteiset käsityötaidot, kestävä kehitys ja vastuullinen liiketoiminta voivat kietoutuvat yhteen kokonaisuudeksi, josta läikkyy hyvää niin meille ihmisille kuin ympäristöllekin. Millaista käyttämätöntä potentiaalia perinteisten käsityöläisten keskuudesta voisikaan löytyä kestävän kehityksen innovaatioiden kehittämiseksi!”
Johanna Souru
Brändisuunnittelija & luova johtaja
Johanna luennoi AJK:lla brändäyksestä ja visuaalisesta brändikokemuksesta osana visualistin tutkintoa. Johannan kokonaisvaltainen suunnittelufilosofia kumpuaa rautaisesta kokemuksesta kotimaisten kuluttajabrändien luovasta ja strategisesta suunnittelusta. Vaikuttavien brändikokemusten luojana, kädenjäljessä korostuu aina vahva visuaalisuus sekä laatu. Johanna on brändisuunnittelija, luova strategisti sekä yrittäjien kasvun valmentaja. Johannan kokemus yrittäjänä, vahva näkemys monikanavaisesta suunnittelusta sekä strategisesta brändin kehityksestä tuo monipuolisen, käytännönläheisen ja innostavan otteen brändien kehittämiseen.
”Haluan saada opiskelijoille käytännönläheisen
ymmärryksen himmeästä brändäyksestä. Autan opiskelijoita vahvistamaan omaa
näkemystä ja ymmärtämään kaikkea sitä mitä tulee brändikehityksessä ottaa
huomioon.”
Eija Holmberg-Lehto
Hää- ja juhlasuunnittelija
Eija opettaa häiden ja juhlien suunnittelua hääsuunnittelijan koulutusohjelmassa. Eija on tehnyt satoja erilaisia tilaisuuksia viimeisen 20 vuoden aikana. Eija on kirjoittanut kirjan Unohtumattomat häät (Otava) sekä luonut Tapahtumajärjestäjän oppaan (SPEK). Hän on toiminut häämessujen suunnittelutoimikunnassa konsulttina, järjestänyt erilaisia tietoiskuja, sekä pitänyt “kysy / vastaa” -palstaa Häät-lehden verkkosivuilla. Eija on ollut myös Kuppilat kuntoon -ohjelmassa laittamassa hääkartanon valmiiksi Jyrki Sukulan kanssa. Nykyään hän toimii myös sisustusalan yrittäjänä ja sisustussuunnittelijana.
Saija Pitkänen
VM-kouluttaja, opettaja
Saija opettaa visualistin koulutuksessa mm. näyteikkunan suunnittelua ja toteutusta, mallinuken pukemista ja stailausta sekä tuotteiden esillepanoa. Saijalla on pitkä kokemus visuaalisen markkinoinnin alalta. Hän on työskennellyt mm. aluevisualistina kansainvälisillä muotiketjuilla 10 vuotta, jonka aikana hän toteutti visuaalista markkinointia myymälässä ja näyteikkunoissa, järjesti koulutuksia, laati ohjeistuksia ja kampanjoita sekä avasi uusia myymälöitä Suomessa ja ulkomailla.
”Inspiroidun ympäröivästä maailmasta, ihmisistä ja trendeistä. Nautin visuaalisuudesta, yhdessä tekemisestä ja ideoimisesta. Elämyksellisyys, positiivinen yllättäminen ja kohtaaminen ovat mielestäni tällä hetkellä visuaalisen myyntityön vahvuudet.”
Tiina Saine
Kaupallisen alan suunnittelija, kouluttaja ja tekijä
Tiina opettaa AJK:ssa tuotteiden esillepanoja, myymäläsuunnittelua, palvelumuotoilua, messuja ja projektin hallintaa. Tiina on pitkän linjan kaupallisen suunnittelun ja visuaalisen markkinoinnin moniosaaja. Työuralle mahtuu sekä työskentelyä kansainvälisissä ketjuissa että yrittäjänä erilaisten projektien ympärillä myymäläsuunnittelusta messuihin ja tapahtumiin. Perspektiiviä työhön löytyy useammasta roolista visualistin, suunnittelijan sekä esimiehen työnkuvan kautta. Matkan varrella on osaamista haettu lisää mm palvelumuotoilun, tuotekehityksen ja opettajan koulutuksen kautta.
”Innostun ja inspiroidun ihmisten kanssa työskentelystä, uusista haasteista, välillä mahdottomaltakin tuntuvista projekteista tiukkoine aikatauluineen sekä aina uuden oppimisesta. Tällä alalla ei voi, eikä saa olla koskaan valmis. Kokonaisvaltaiset projekti vetovastuuneineen ovat erityisesti lähellä sydäntäni. Opiskelijoille pyrin luomaan positiivisesti realistisen kuvan visualistin ja suunnittelijan roolista, joka perustuu paljon numeroihin ja faktoihin höystettynä hyvällä luovalla ratkaisutavalla. Mahdottomia
projekteja ei olekaan.”
Virve Arvola
Myymälämuotoilija, Visualisti-yrittäjä, SKISSI
Virve Arvola opettaa AJK:ssa visualisti-opiskelijoille värioppia- ja -viestintää sekä estetiikan lainalaisuuksia. Lisäksi Virve on pitänyt luentoja tulevaisuuden kivijalkamyymälästä ja ostokäyttäytymisen muutoksesta.
Visualisti-yrittäjä Virve Arvolalla on rautainen osaaminen, jonka taustalla on monipuolinen asiakaskunta, joka ulottuu pikkuputiikeista isoihin teollisuusyrityksiin. Pitkä kokemus antaa pohjaa ennakoida alan muutoksia vahvalla intuitiolla. Virve ei pelkää haastaa mainonnan rajoja tai mennä niistä reilusti yli. Visuaalinen viestintä on Arvolalle enemmän kuin markkinointia – se on taiteenlaji, jota hän elää ja hengittää kaiken aikaa ja kaikkialla.
Jan Porema
Valaisija, Imoon Finland
Jan opettaa AJK:ssa visualisti-opiskelijoille valaistusta ja pitää myös erillisiä valaistuskoulutuksia.
Jan toimii Imoon Finlandilla tittelillä Area Sales Manager. Hän on muutamassa vuodessa noussut somessa ja haastatteluissa esiin valaistuksen asiantuntijana, joka haluaa ravistella totuttuja toimintamalleja ja uudistaa valaistusalaa Suomessa. Hän käy kouluttamassa valaistusta asiakasyrityksissä ja sen lisäksi hänen asiantuntijapuheenvuorojaan valaistuksesta on kuultu monissa tapahtumissa ja podcasteissa sekä messuilla.
www.imoon.fi
Sara Kuusivuo
Markkinointistrategi & Yrittäjä
Sara Kuusivuo opettaa AJK:n opiskelijoille Canva-ohjelman käyttöä. Sara toimiimarkkinointistrategistina ja vapaa-ajalla Canva-kouluttajana & markkinointitoimisto Stoori by Sara Oy:n yrittäjäna.
“Erityisosaamistani on brändien kehittäminen, moderni tarinankerronta ja visuaalinen viestintä. Lisäksi olen intohimoinen markkinointiviestinnän kouluttaja, joka haluaa inspiroida ja kannustaa käytännönläheiseen tekemiseen. Päivittäisessä työssään Canvan parissa pysyn jatkuvasti ajan tasalla uusimmista ominaisuuksista.”
Kouluttamisen ohella Sara vetää brändi- ja nettisivuprojekteja ja tuottaa sisältöjä laajasti eri alojen asiakkaille.
Anna ja Laura
Luova Tauko
Anna ja Laura opettavat AJK:ssa markkinointiviestinää, sosiaalista mediaa ja visuaalista sisällöntuotantoa.
Anna on luovan alan moniosaaja, jolla on kokemusta ja koulutusta mm. muotoilusta, markkinoinnista ja graafisesta suunnittelusta yli kymmenen vuoden ajalta.
Laura on aikaansaava esteetikko, visuaalinen tarinankertoja ja kulttuurituottaja. Hän on opiskellut myös mm. sisustamista ja digimarkkinointia ja tehnyt töitä tapahtumien tuottamisesta asuntojen stailauksiin ja sisällöntuotantoon.
Luova tauko on kahden naisen luova toimisto, jossa yhdistyy muotoilijan ja tuottajan osaaminen sekä vuosien kokemus stailauksen ja mm. tuotekuvauksen parissa. Palvelut koostuvat luovan suunnittelun ja markkinoinnin ympärille.
Akira Ahola
Freelance-visualisti, mediamaakari
Akira opettaa visualistin koulutuksessa työturvallisuutta ja tehokkaita työtapoja. Akira on AJK-Jatkokoulutuksen kasvatti ja on tehnyt visualistin töitä lahja-tavaramyymälöissä ja useilla tunnetuilla vaateketjuilla. Media-alalle siirtymisen jälkeen hän on jatkanut visuaalisen markkinoinnin töitä freelancerina. Opetuksessaan Akira pyrkii omien kokemustansa kautta välittämään osaamistaan opiskelijoille.
”Koen tärkeäksi sellaisten seikkojen esilletuomisen, joilla jokainen luovalla alalla työskentelevä pystyy lisäämään omaa tehokkuuttaan, kykyään luovaan ongelmanratkaisuun ja tätä kautta olemaan sekä tyytyväisempi työssään että arvokkaampi työntekijä.”
Anna Juusela
Yrittäjä, Yanca
Anna opettaa visualistin koulutuksessa tavoitteellista visuaalista markkinointia eli sitä, miten visuaalisen markkinoinnin tuottavuutta voidaan laskea ja miten visualisti voi näin perustella työnsä tärkeyttä. Anna opettaa myös liiketoiminnan perusteita liiketoiminnan ammattitutkintoon valmistavissa koulutuksissamme.
Annalla on mm. somistajan ja myymäläpäällikön tausta ja nykyään hän toimii visuaalisen markkinoinnin yrittäjänä (Yanca) ja kouluttajana. Visualistien lisäksi hän opettaa mm. kauppiaita ja auttaa heitä ymmärtämään trendien ja visuaalisen markkinoinnin merkityksen, sisäänostojen suunnittelun tärkeyden ja varaston hallinnan merkityksen tuottavan myymälän peruspilareina.
”Inspiroidun tulevaisuudesta, kaikesta siitä mikä on mahdollista, trendien seuraaminen on intohimoni. Vahvuuteni on yksinkertaistaa monimutkaisilta tuntuvat asiat.”
Laura Johansson
Sosiaalisen median & viestinnän
kouluttaja ja konsultti
Laura opettaa AJK:ssa visualisti- ja tapahtumatuottajaopiskelijoille markkinointiviestintää.
Laura on pidetty sosiaalisen median ja viestinnän kouluttaja ja konsultti, joka ymmärtää asiakkaan näkökulmat ja tarpeet. Aloittelijalle Laura tuo apua oppimiseen, edistyneemmälle hän toimii hyvänä sparraajana. Laura opettaa käytännönläheisesti, mutta silti fokus vahvasti strategiassa ja tulevaisuudessa. Laura on koulutukseltaan KTM (Åbo Akademi, tietojärjestelmät) sekä markkinointiviestinnän tradenomi ja markkinoinnin yo-merkonomi. Hän myös aloittelee tohtorinopintojaan Åbo Akademissa. Laura on ollut toistakymmentä vuotta yrittäjänä viestintäyritys Lvngroom Oy:ssa.
”Opettaessani sosiaalista mediaa ja viestintää, haluan tarjota jokaiselle opiskelijalle riittävästi innostusta ja haastetta, jotta hän kokee saavansa koulutuksestani jotain aidosti konkreettista hyötyä jo saman päivän aikana. Aloittelijalle madallan kynnystä niin alas, että hän varmasti pääsee alkuun. Edistyneemmälle korotan kynnystä sen verran, että hän oikeasti kokee kehittyvänsä omassa viestinnässään. Tekniset jutut voi aina googlettaa. Tärkeintä on ymmärtää MITÄ voit saavuttaa somella ja miten se kannattaa tehdä.”
Helena Wallo
Tapahtumatohtori, Faustus Oy
Helena opettaa AJK:ssa tapahtumatuotantoa ja –markkinointia. Helena on kouluttaja, puhuja, bloggaaja sekä intohimoinen tapahtumaihminen. Aikaisemmin Helena on toiminut mm. markkinoinnin sekä markkinointiviestinnän tehtävissä, viestintätoimiston hallituksessa sekä kouluttajana. Helenan vahvuuksia ovat rohkeus ja värikkyys sekä vuorovaikutuksellinen opetustyyli.
”AJK:ssa minulla on ilo opettaa tapahtumien saloja – miten suunnitella vaikuttava tapahtuma ja mitä kaikkea se tapahtumamarkkinointi pitääkään sisällään. Innostun kun pääsen luokan eteen ja saan kertoa tositarinoita onnistuneista ja jopa epäonnisista tapahtumista.”
Ilona Oksanen
Retail-suunnittelija
WERK Retail Oy
Ilona luennoi AJK:lla monikanavaisesta kaupasta ja saumattomasta asiakaskokemuksesta osana visualistin tutkintoa. Ilona on kansainvälisen taustan omaava retail strategi ja asiakaskokemuksen asiantuntija, jonka luotsaama retail toimisto – WERK auttaa brändejä kehittämään niin verkko-, kuin kivijalkakaupan liiketoimintaa ja palvelukonsepteja muuttuvassa retailin kentässä. Ilonan kokemus niin kaupan ruohonjuuritasolta, kuin strategisesta suunnittelusta tuo innostavan ja energisen otteen kaupan alan kehittämiseen.
”Tavoitteeni on saada opiskelijat oivaltamaan monikanavaisen kaupan todellinen potentiaali ja näkemään myös oman roolinsa uusin silmin muuttuneessa toimintaympäristössä.”
Taneli Kainulainen
Head of Production
Sun Effects Oy
Taneli opettaa AJK:ssa tapahtumien rakentamista, tapahtumien palvelutarjonnan suunnittelua, sekä tapahtuman palvelumuotoilua.
Tanelilla on tapahtuma-alalta noin 15 vuoden kokemus. Hän on tehnyt koko uransa töitä suurten yleisötapahtumien parissa (mm. Slush, Flow Festival, Tubecon). Tällä hetkellä Taneli toimii Sun Effects Oy:n tuotantotiimin johtajana ja työskentelee ympärivuotisesti Slush-projektin vastaavana tuottajana.
Hän suhtautuu intohimoisesti tapahtuman visuaalisen identiteetin kehittämiseen, sekä palvelutarjonnan suunnitteluun. Hänellä on vankka kokemus suurten työryhmien johtamisesta, sekä monimutkaisten tapahtumien pystyttämisestä.
Hän nauttii AJK:lla opetustilanteista, joissa syntyy paljon keskustelua.
Arttu Kallio
Planning director, TAPAUS
Arttu opettaa AJK:ssa tapahtumatuottajan koulutuksessa virtuaalitapahtumia ja luovaa suunnittelua.
Artulla on noin 12 vuoden monipuolinen kokemus tapahtuma-alalta, ja nykyisin hän suunnittelee työkseen yritystapahtumia Tapauksella. Hänen työtehtäviinsä kuuluu erilaisten tapahtumien ideointi, konseptointi, suunnittelun ohjaaminen sekä myyntiesitysten tekeminen.
”Uskon, että jokaisen tapahtuman tarkoitus on saada aikaan muutos osallistujissaan.”
Kaisa Eljaala
Senior Account Manager, American Express Meetings & Events
Kaisa opettaa tapahtumien sisällön suunnittelua, projektijohtamista, budjetointia ja tapahtumien ohjaamista.
Kaisalla on yli 20 vuoden kokemus tapahtuma-alalta ja silti hän innostuu alan projekteista, haasteista ja ihmisistä. Kaisa on ollut mukana monenlaisissa projekteissa eri rooleissa. Hän on työskennellyt tuottajana, projektijohtajana ja suunnittelijana, tapahtumatoimistoissa ja itsenäisissä tapahtumissa, freelancerinä ja työntekijänä. Nykyisin Kaisa vetää tapahtumaliiketoimintayksikköä American Express GBT:llä. Historian varrelle Kaisan kohdalle on osunut hyvin erityyppisiä projekteja: b2b, b2c, HR, isoja ulkotapahtumia, messuja, isoja sisätapahtumia. Kaisa innostuu eniten eri tunnetilojen tuottamisesta ja ajatusten herättämisestä osallistujille, sekä hyvästä budjetoinnista.
Petri Ala-Tainio
Turvallisuusalan opettaja, AmO
Petrillä on 15 vuoden kokemus turvallisuusalan eri työtehtävistä sekä kentällä (esim. vartiointi, järjestyksenvalvonta, teollisuuspalomies) että asiantuntijaroolissa.
Työuran aikana Petri on työskennellyt tapahtumaturvallisuuden parissa erilaisissa rooleissa. Tällä hetkellä hän toimii turvallisuusalan opettajana ja tutkintovastaavana sekä turvallisuusalan asiantuntijana. Petri on keskustelevan ja vuorovaikuttavan turvallisuuskulttuurin puolestapuhuja.
“Turvallisuus rakennetaan tapahtumaan pitkälti toimivuuden, sujuvuuden ja ennakoitavuuden kautta. Vahvuuteni on yhteisen turvallisuusajattelun ja -kulttuurin luominen toimintaympäristön eri toimijoiden välille.”