OTA

JULKISTEN TILOJEN

SUUNNITTELU HALTUUN

Koulutusohjelma työelämän tarpeisiin

Laajenna suunnittelu­osaamistasi

Julkisten tilojen suunnittelukurssilla opit suunnittelemaan kahviloita, ravintoloita, toimistoja ja työtiloja. Lisäosaamisen myötä voit tehdä suunnitelmia laajemmalle asiakaskunnalle. Koulutuksen painopiste on tilasuunnittelussa sekä materiaali- ja kalustevalinnoissa. Kurssilla perehdytään myös toimintojen vaatimiin erityisratkaisuihin, ergonomiaan sekä valaistuksen ja akustiikan suunnitteluun julkisissa tiloissa.

Koulutus on tarkoitettu esimerkiksi sisustussuunnittelijoille ja kaikille sisustusalalla työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneita julkisten tilojen suunnittelusta.

Julkisten tilojen suunnittelijan koulutusohjelma

JOUSTAVAA OPISKELUA TYÖN OHELLA

Voit opiskella työn ohella ja asuinpaikkakunnasta riippumatta. Koulutukseen (3kk) sisältyy seitsemän lähiopetuspäivää sekä itsenäistä opiskelua etätehtävien parissa. Lähiopetuspäivät järjestetään 29.-30.10.2019, 26.-27.11.2019, 14.-15.1.2020 ja 4.2.2020. Opiskelusi tukena on käytössä koko koulutuksen ajan verkko-oppimisalusta (Moodle).

ASIANTUNTEVAT KOULUTTAJAT JA MONIPUOLISET YHTEISTYÖVERKOSTOT

Koulutuksen pääkouluttajana toimii Sisustusarkkitehti Lars Räihä. Lisäksi kouluttajina toimii useita eri alojen asiantuntijoita. Koulutukseen sisältyy tutustumiskäyntejä eri yrityksiin.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

29.-30.10.2019
RAVINTOLA- JA KAHVILASUUNNITTELU (1,5 pv)
Kurssiosuudella perehdytään julkisen tilan ja yksityisen tilan eroihin ja niiden tuomiin haasteisiin. Eroja tarkastellaan monipuolisesti tilankäytön, mitoituksen, materiaalien kestävyyden ja tuotevalintojen osalta. Tietoa sovelletaan harjoitustehtävien avulla ja perehtymällä olemassa olevien tilojen ratkaisuihin.
Kouluttaja: sisustusarkkitehti Lars Räihä

ESTEETTÖMYYS JULKISTEN TILOJEN SUUNNITTELUSSA – DESIGN FOR ALL (0,5 pv)
Kurssiosuudella perehdytään esteettömyyteen aistivammaisten ja liikuntaesteisten näkökulmasta. Aihepiiriin tutustutaan teorian, käytännön ja omakohtaisen kokemuksen kautta. Kurssi suoritetaan yhteistyössä Avaava:n kanssa.
Kouluttajat: esteettömyysasiantuntijat Marjo Kivi ja Terhi Tamminen

26.-27.11.2019
TOIMISTO- JA TYÖTILOJEN SUUNNITTELU (2 pv)
Toimitila, monitilatoimisto, avotoimisto, koppikonttori, reissupaikka ja flow.  Kurssiosuudella perehdytään termien lisäksi toimisto- ja työtilojen mitoitukseen ja suunnittelun periaatteisiin. Lähiopetusta syvennetään harjoitustehtävien avulla ja tutustumalla olemassa oleviin tiloihin.
Kouluttaja: sisustusarkkitehti Lars Räihä

14.-15.1.2020
VALAISTUS JULKISTEN TILOJEN SUUNNITTELUSSA (1 pv)
Kurssiosuudella perehdytään julkisen tilan valaistuksen erityishaasteisiin toimisto-, ravintola- ja kahvilasuunnittelun näkökulmasta. Kurssi suoritetaan yhteistyössä iGuzzinin kanssa.
Kouluttaja: valaistusasiantuntija, markkinointipäällikkö Markku Varsila

TOIMISTO- JA TYÖTILOJEN SUUNNITTELU (1 pv)
Toimisto- ja työtilojen suunnittelun tehtävien esittelyt ja tutustumiskäynnit kahvilaan/toimistoon.

4.2.2020
AKUSTIIKKA JULKISTEN TILOJEN SUUNNITTELUSSA (1 pv)
Kurssiosuudella perehdytään   ääniympäristön vaikutukseen hyvinvoinnille ja työteholle sekä hyvän ääniympäristön suunnitteluun. Kurssi toteutetaan Ecophonin tiloissa ja samalla tutustuaan Ecophon-tuotejärjestelmiin ja esimerkkeihin. Lisäksi tarkastellaan sovelluksia ja toteutuksia muilta toimijoilta esimerkkikuvien ja tuote-esittelyjen avulla.
Kouluttajat: konseptikehittäjä Virpi Villa-Peltonen ja aluemyyntipäällikkö Johanna Mäki sekä sisustusarkkitehti Lars Räihä

 

 

Julkisten tilojen sunnittelijan koulutus koostuu mm. seuraavista aihealueista

RAVINTOLASUUNNITTELU

KAHVILASUUNNITTELU

TOIMISTO- JA TYÖTILASUUNNITTELU

ESTEETTÖMYYS

VALAISTUKSEN
SUUNNITTELU

AKUSTIIKKA

ERGONOMIA

MATERIAALIT

KALUSTEET

LAIT JA SÄÄDÖKSET

 

 

HALUATKO TARKEMPAA TIETOA KOULUTUSOHJELMASTA?

SIJOITA OSAAMISEESI

1325 € + alv 24%
Koulutuksen osallistumismaksu sisältää opetuksen, opetusmateriaalit, vierailut yrityksiin sekä kahvit ja lounaan opintopäivinä.

Koulutuksen voi maksaa yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä.

Täytä ilmoittautumislomake

Ilmoittaudun

Olen

Ilmoittautumisehdot

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot:

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Voit perua ilmoittautumisesi veloituksetta kaksi viikkoa (14vrk) ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, veloitetaan kurssimaksu kokonaisuudessaan.