SketchUp-peruskurssi

• Jatkuva ilmoittautuminen

Osallistu SketchUp-peruskurssille

SketchUp-kouluttajana toimii Lasse Home

Järjestämme SketchUp-ohjelman perusteiden opetusta visualistiopiskelijoillemme ja tarjoamme mahdollisuuden osallistua tähän opetukseen myös ulkopuolisille SketchUp-ohjelman alkeista kiinnostuneille. SketchUp-perusopetuspäivät sopivat sinulle, joka et ole käyttänyt SketchUp-ohjelmaa aiemmin tai haluat kerrata ohjelman alkeet.

Tehokkaat opetuspäivät kokeneen SketchUp-kouluttajan johdolla

Ennen varsinaisia opetuspäiviä järjestetään valmistelutunti, joka on nimensä mukaisesti tunnin mittainen opetuskerta, jossa valmistaudutaan opetuspäiviin ja ohjelman käyttöön.

Valmistelutunti järjestetään 30.1.2023 klo 18-19.

SketchUp-opetuspäiviä on kaksi:

Ensimmäisen opetuspäivän 7.2.2023 klo 9-16 aikana keskitytään mm. seuraaviin asioihin:

• Ohjelman käytön aloitus
  • Perusasetukset
  • Perustoiminnot ja pikakomennot
  • Zoomaus ja hiiren käyttö
  • Piirtäminen ja kuvakulmat
  • 2D:n hyödyntäminen
  • Tarkkojen mittojen käyttö
  • Myymälätilan piirtäminen

Suositus on, että opiskelija tekee vapaaehtoista itsenäistä harjoittelua ensimmäisen opetuspäivän jälkeen SketchUp-ohjelmassa. Ensimmäisessä opetuspäivässä annetaan harjoitustehtävä. Tämä auttaa sinua sisäistämään ensimmäisen päivän opit ja pääset helpommin vauhtiin ohjelman parissa.

Toisen opetuspäivän 9.3.2023 klo 9-15 aiheita ovat esimerkiksi:

• Piirtäminen 3D:nä
  • 3D-mallin elementtien asettaminen mittatarkasti
  • Kalusteiden lisääminen malliin
  • Materiaalien lisääminen pinnoille
  • Logon lisääminen myymälätilaan

Huom. opetuksen etenemistahti ja sisältö voi vaihdella jonkin verran ryhmän edistymisestä ja toiveista riippuen. Toinen opetuspäivä sisältää sekä uusia asioita että jonkin verran kertausta.

Valitse vapaasti etä- tai lähiopetus

Kurssi järjestetään hybridimuodossa eli voit valita vapaasti itse, osallistutko opetukseen paikan päällä Helsingin Vallilassa (Kuortaneenkatu 5) vai etänä Zoomin välityksellä.

Mitä, miksi ja kenelle?

SketchUp 3D-mallinnuksen perusteet

SketchUp-ohjelma on helppokäyttöinen mallinnusohjelma, jolla visualisoidaan paljon erilaisia tila- ja sisustussuunnitelmia sekä piirretään esimerkiksi messuosastoja tai myymälätilan muutoksia. SketchUp-peruskurssilla tutustut ohjelman kaikkiin perustoimintoihin ja aloitat SketchUpin käytön.

Visualisoi suunnitelmasi 3D-malliksi

Peruskurssin käytyäsi voit jatkaa itsenäisesti harjoittelua ja alkaa käyttää ohjelmaa suunnitelmiesi visualisoimiseksi. Peruskurssin aikana opettelet messuosaston piirtämistä 2- ja 3D-tilassa.

Kaikille SketchUp-ohjelman perusteista kiinnostuneille

Peruskurssi sopii kaikille ohjelmasta kiinnostuneille. Et tarvitse ennakkotietoja tai taitoja osallistuaksesi kurssille, ainoastaan ohjelman käyttöön sopivan tietokoneen ja tietokonehiiren, jossa on rullanäppäin (yleensä hiiren keskiosassa oleva rulla skrollausta varten).

Hinta ja ilmoittautuminen

• SketchUp-peruskurssi, joka sisältää valmisteluopetustunnin ja kaksi SketchUp-opetuspäivää: 325 euroa (sis. alv. 24 %)

Ilmoittauduthan kurssille viimeistään viikkoa ennen sen alkua, jotta ehdimme lähettää sinulle kutsun ja kurssille valmistautumisohjeen.

Mitä sisustussuunnittelija tekee?

Mitä sisustussuunnittelija tekee? Kodin sisustaminen on ollut jo pitkään suosittua ja kodin merkitys on viime vuosien aikana korostunut entisestään. Myös sisustussuunnittelijan ammatti on ollut suosittu jo usean vuoden ajan. Sisustussuunnittelusta ja sisustussuunnittelijan työnkuvasta on varmasti olemassa monenlaisia mielikuvia, joihin on saattanut vaikuttaa muun muassa television moninaiset sisustusohjelmat. Mitä kaikkea sisustussuunnittelija sitten oikein tekee ja minkälaisia…

Lue koko juttu Mitä sisustussuunnittelija tekee?

Vieritä ylös