Sisustussuunnittelukoulutuksessa opiskelet innostuneessa ja motivoituneessa ympäristössä ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa. Kurssilta saat valmiudet suunnitella toimivia keittiöitä, viihtyisiä olohuoneita ja muita kodin tiloja. Opit laatimaan näyttäviä ja ammattimaisia suunnitelmapiirroksia sekä käsin että tietokoneella.

Tutustu koulutuksen monipuoliseen ja kattavaan sisältöön ja hae opiskelemaan!

AIKA
7.9.2018 – 16.11.2019

KESTO
14 kuukautta,
26 opintopäivää

LAAJUUS
28 opintopistettä

PAIKKA
AJK-Jatkokoulutus Kuortaneenkatu 5
Helsinki

HAKUAIKA
24.8.2018 asti

 

A-15

“Piirustusopetus yllätti täysin. Se oli tavattoman mielenkiintoista. Opettaja oli innostunut, selkeä ja asiantunteva.”

“Opettajat ovat asiantuntevia ja jakavat ns. hiljaista tietoa. Sitä ei voi lukea oppikirjoista. Opettajien lisäksi muilta opiskelijoilta on tullut paljon...

Sisustussuunnittelukoulutus antaa sinulle monipuoliset ja laaja-alaiset valmiudet erityisesti kodin tilojen sisustussuunnitteluun. Sisustussuunnittelukoulutuksen suoritettuasi osaat suunnitella viihtyisiä ja toimivia tiloja. Osaat tehdä näyttäviä tilasuunnitelmia niin käsin kuin tietokoneellakin piirtäen.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön alla olevista valikoista.

Sisustussuunnittelukoulutus

Tasokasta sisustussuunnittelukoulutusta

Jos haluat oppia tekemään sisustussuunnitelmia ammattitaitoisesti on AJK-Jatkokoulutuksen sisustussuunnittelukoulutus sinun valintasi. Sisustussuunnittelukoulutus soveltuu hyvin erilaisissa suunnittelu- ja kaupallisissa tehtävissä toimiville, esim. sisustusmyyjille tai suunnittelutoimistoissa työskenteleville sisustussuunnittelijoille tai näihin tehtäviin aikoville. Koulutukseen hakeutuvilta ei edellytetä aiempaa kokemusta sisustussuunnittelun alalta, vaan jokainen alasta kiinnostunut voi hakea koulutukseen.

Opintopäivät ja etäopiskelu asiantuntevien opettajien ohjauksessa

Sisustussuunnittelukoulutuksessa opiskelet työn ohella ja asuinpaikasta riippumatta. Pääopettajana toimii sisustusarkkitehti Sirkka Eronen. Hänen ohellaan opettajina toimii noin 15 eri alojen ammattilaista, jotka tuovat koulutukseen oman ammatillisen kokemuksensa ja ajankohtaisen asiantuntemuksensa.

Sisustussuunnittelukoulutus avaa ovia työelämään

Sisustussuunnitelukoulutus antaa hyvät valmiudet toimia erilaisissa suunnittelutehtävissä. AJK:n sisustussuunnittelukoulutuksesta valmistuneet työskentelevät mm. kodin tilojen sekä julkisten tilojen sisustussuunnittelutehtävissä, sisustusneuvojina ja sisustusmyyjinä.  Valmistuneista jopa puolet toimii sisustusalan yrittäjinä. Lisätietoa työllistymisestä löydät valmistuneille toteutetun kyselytutkimuksen tuloksista. Sisustussuunnittelukoulutuksen suorittanut voi hankkia laajentaa ja täydentää osaamistaan AJK:n sisustussuunnittelun jatkokoulutuksessa.

Valmistuttuasi voit liittyä Sissarit Ry:n jäseneksi. Sissarit Ry on AJK:sta sisustussuunnittelijoiksi valmistuneiden oma yhdistys. Yhdistyksellä on kattava yhteistyökumppaniverkosto ja se järjestää erilaisia tutustumiskäyntejä ja kursseja alan eri yrityksissä. Sissarit Ry:llä on myös oma Facebook-ryhmä, jossa käydään keskustelua ajankohtaisista ammattiin liittyvistä asioista. Ryhmässä saat vertaistukea kollegoilta liittyen esimerkiksi kalusteisiin, sisustusmateriaaleihin ja moniin muihin sisustussuunnittelijan arkeen liittyviin asioihin. Myös sisustussuunnittelukoulutuksen pääopettaja on ryhmässä mukana vastailemassa kysymyksiin tarpeen mukaan.

Koulutuksen sisältö

Sisustussuunnittelukoulutus monimuoto-opiskeluna

Sisustussunnittelukoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joten opiskelu on mahdollista työn ohella asuinpaikkakunnasta riippumatta. Kurssiin sisältyy 26 opintopäivää, jotka järjestetään kaksipäiväisinä lähiopetuspäivinä (perjantai-lauantai) keskimäärin kerran kuukaudessa. Lähiopetusta on pääsääntöisesti klo 9-16. Sisustussuunnittelukoulutuksen lähiopetuksen kokonaislaajuus on noin 240 tuntia. Opintopäivien välisellä etäopintojaksolla opiskelet itsenäisesti erilaisten suunnittelu- ja piirtämistehtävien parissa. Sisustussuunnittelukurssilla on käytössä verkko-oppimisalusta (Moodle).

Sisustussuunnittelukoulutus koostuu mm. seuraavista aihealueista:

Tilasuunnittelu 

 • sisustussuunnittelun perusteet
 • kodin tilojen sisustussuunnittelu
 • julkisten tilojen sisustussuunnittelu – myymäläsuunnittelu

Värisuunnittelu 

 • värioppi ja värit tilasuunnittelussa
 • kaupalliset maalit ja niiden käyttö

Valaistussuunnittelu 

 • lamput ja valaistustekniikka
 • valaistussuunnittelun perusteet

Sisustusmateriaalit 

 • sisustusmateriaalit: ominaisuudet, käyttökohteet ja toimivuus
 • sisustustekstiilit ja verhosuunnittelu

Kalustetietous 

 • kiinto- ja irtokalusteet
 • kalustesuunnitteluprosessi

Perinne- ja korjausrakentaminen 

 • vanhan talon pinnat
 • rakennefysiikka

Piirtäminen ja esitystekniikka 

 • pohja- ja julkisivupiirtäminen
 • piirtämisen visualisointi: värit ja väritystekniikat

SketchUp-3D-mallinnus 

Sisustamisen historia ja sisustustyylit 

 • sisustamisen historia renessanssista 1900-luvulle
 • 1900-luvun rakentaminen ja sisustustyylit

Ulkotilojen sisustussuunnittelu

 • parvekkeen ja terassin sisustus
 • viheristutukset

Projektihallinta 

 • sisustussuunnitteluprojektin hallinta

Sisustussuunnittelualan yrittäjänä toimiminen

 • yrityskuvan ja brändin rakentaminen

Asiakkaan kohtaaminen

 • asiakastapaaminen ja kommunikointi

Portfoliotyöskentely 

Opintokäynnit yrityksissä, mm.

 • Tikkurila
 • ABL Laatat

Portfolio

Sisustussuunnittelukoulutuksen aikana työstät omaa sisustussuunnittelukohdettasi. Suunnitelmapiirroksista, huonekorteista yms. kokoat kattavan kodin tilojen sisustussuunnitelman, joka toimii koulutuksen jälkeen hyvänä työnäytteenä mm. asiakaskontaktien luomisessa.

Hinta

Sisustussuunnittelukoulutuksen hinta

Sisustussuunnittelukoulutuksen hinta on maksutavasta riippuen 3360 – 3420 euroa. Opiskelun aloitusmaksu 200 € sisältyy hintaan ja maksetaan ensimmäisen maksuerän yhteydessä.

 • kertamaksuna: 3 360 €
 • kahdessa erässä: 1. erä 1 785 €, 2.erä 1 585 €, yhteensä 3 370 €
 • neljässä erässä: 1. erä 995 €, 2.-4.erä 795 €, yhteensä 3 380 €
 • kuukausimaksuina: 1.erä 430 €, 2.-14.erä 230 €, yhteensä 3 420 €

Hintoihin sisältyy alv 24 %.
Maksu kattaa opetuksen ja opetusmateriaalin.

Hakeminen

Sisustussuunnittelukoulutukseen hakeminen

Hakuaika ja pääsyvaatimukset

Hakuaika 7.9.2018 alkavaan koulutukseen päättyy 24.8.2018. Aikaisempi alaan liittyvä koulutus tai kurssi(t) sekä kokemus sisustusalalta katsotaan hakijalle eduksi. Lisäksi hakijalta edellytetään visuaalista näkemystä. Koulutukseen valitaan 24 soveltuvinta.

Haku: sähköinen hakulomake ja ennakkotehtävä

Sisustussuunnittelukoulutukseen hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella.

Lisäksi sinun tulee toimittaa postitse ennakkotehtävä. Kuvita A3-piirustuspaperille huone (kuviteltu), jossa viihtyisit. Valinnassa arvioimme visuaalisen toteutuksen kokonaisuutta, ulkoasun selkeyttä ja ilmaisutaitoa. Esitystapa on vapaa, mutta pelkkä lehtileikkeistä tehty kuvakollaasi ei ole riittävä. Töitä ei palauteta.

Lähetä ennakkotehtävä hakuajan päättymispäivään mennessä osoitteeseen:

AJK-Jatkokoulutus
Kuortaneenkatu 5
00520 Helsinki

Valintaperusteet

Opiskelijat valitaan arvioidun soveltuvuuden sekä aikaisemman koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Tieto opiskelijavalinnasta lähetetään hakijalle noin viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Lisätietoja sisustussuunnittelu-koulutuksesta

Lisätietoja koulutuksesta ja hakumenettelystä antavat

Iris Heikkonen
p. 040 503 3284

Anniina Haavisto
p. 050 433 5969

Merita Ikonen
p.050 433 5969

 

Sähköpostit: etunimi.sukunimi(a)ajk-jatkokoulutus.fi