Uutta osaamista julkisten tilojen suunnittelun kurssilta

Olikohan syynä ollut neljänkympin kriisi, kun päätin kouluttautua lapsuuden haaveammattiini eli sisustussuunnittelijaksi? Kun puhutaan unelmista, niin silloinhan vain taivas on rajana… Tuntuu, että kaikki tapahtuu kuin itsestään.

Oman yrityksen pyörittäminen lähti lennokkaasti liikkeelle. Tilauksia alkoi yllättäen tulla heti, opintojeni alussa. Rohkenin sanoa itseni irti palkkatyöstäni tehtyäni vasta parin vuoden ajan sisustussuunnittelijan työtä iltaisin ja viikonloppuisin päätyöni ohessa. 

Kun minua pyydettiin suunnittelemaan toimistotiloja, ymmärsin, että julkitilat kiehtovat minua. Halusin oppia asiasta lisää ja kun AJK-Jatkokoulutuksella oli tarjolla julkisten tilojen suunnittelijan koulutus, lähdin mukaan.

Koulutus toteutettiin hybridikoulutuksena eli siihen sai osallistua joko etänä tai lähiopetuksena. Olin joka koulupäivä läsnä syystä, että oli mahtavaa tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin ja jakaa onnistumisen ja epäonnistumisen kokemuksia toisten kanssa. Meistä muodostui nopeasti tiivis kaveriporukka. 

Jo koulutuksen alussa sain ensimmäisen tilauksen isoon julkitilaprojektiin. Pystyin siis projektin alusta alkaen hyödyntämään oppejani ja kysymään neuvoja matkan varrella sekä opettajilta, että kanssaoppijoilta. Koulutus toi tukea ja turvaa tähän isoon, haastavaan projektiini. Haluan antaa erityiskiitokset inspiroivalle opettajalle Virve Arvolalle. Oli ilo päästä kuulemaan hänen ajatuksiansa. 

Ja kukapa olisi uskonut, että valmistumisen jälkeen taskussa olisi todistuksen lisäksi uusi liikeidea, hallituspaikka Visualistit ry:ssä sekä paluu takaisin koulun penkille. Sen verran uutta ja innostavaa asiaa koulupäivien aikana nimittäin tuli, että keksin uuden aivan huikean liikeidean yritykselleni. Tämä uusi ajatus laittoi minut heti valmistuttuani taas koulunpenkille. Tällä kertaa oli agendalla AJK:n visualistin tutkinto. 

Suosittelen julkisten tilojen suunnittelijan koulutusta ehdottomasti jokaiselle, joka haluaa inspiroitua toimistoista, ravintoloista, myymälöistä yms. Koulutus herättää sopivasti mielenkiintoa, halua ja paloa oppia lisää.

Voisiko taivas olla rajana silloinkin, kun sinä lähdet toteuttamaan omia unelmiasi?
Minä ainakin olen ihan superinnoissani uudesta ammatistani ja sen mukanaan tulevista uusista haasteista.

Tule seuraamaan sisustus- ja tilasuunnittelijan arkea sekä matkaani kohti uutta unelmaani instatililleni @design_by_lampi

Mielelläni tutustun sinuun ja vastaan vaikka koulutukseen liittyviin kokemuksiini.

Suunnitteluterveisin,

Maiju Lampi
sisustus- ja tilasuunnittelija
maiju@lampi.fi

Seuraava julkisten tilojen suunnittelun kurssi alkaa 3.10.2023.
Tutustu koulutuksen sisältöön ja ilmoittaudu mukaan.

Vieritä ylös