Liiketoiminnan ammattitutkinto, VISUALISTI

AIKA

1.3.2022 – 4.5.2023

KESTO

15 KUUKAUTTA,
26 OPINTOPÄIVÄÄ

TUTKINNON LAAJUUS

150

OSAAMISPISTETTÄ

HAKUAIKA

17.2.2022 asti

Tasokasta visuaalisen markkinoinnin koulutusta

Opi tuottamaan kaupallisia elämyksiä

Visualistin koulutusohjelmassa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan kaupallisia, inspiroivia tiloja ja esillepanoja myymälöissä, messuilla sekä erilaisissa tapahtumissa. Opit tekemään myyviä esillepanoja ja houkuttelevia näyteikkunoita sekä huolehtimaan koko myymälän tai muun tilan visuaalisesta ilmeestä. Perehdyt myös visuaaliseen markkinointiin digitaalisissa ympäristöissä kuten verkkokaupassa ja sosiaalisessa mediassa. Koulutuksen aikana saat työkaluja myös näyttävien tilasuunnitelmien laatimiseen.

Visualistin koulutus soveltuu kaikille, jotka työskentelevät tai haluaisivat työskennellä visuaalisen markkinoinnin työtehtävissä, esim. myymälöissä myyjinä tai visualisteina, yritysten markkinointiosastoilla, tapahtumamarkkinoinnin parissa tai yrittäjinä.

TEHOKASTA JA JOUSTAVAA OPISKELUA TYÖN OHELLA

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka koostuu opetuspäivistä, tutkinto-ohjauksesta sekä itsenäisestä työskentelystä tehtävien parissa. Voit opiskella visualistiksi työn ohella ja asuinpaikkakunnastasi riippumatta. Koulutukseen sisältyy noin 26 opetuspäivää sekä itsenäistä opiskelua erilaisten analysointi- ja suunnittelutehtävien parissa. Osa opetuspäivistä toteutetaan etäopetuksena (Zoom) ja osa hybridiopetuksena, jossa voit valita, osallistutko opetukseen koulutustiloissamme Helsingissä vai etäyhteyden välityksellä. Lisäksi koulutukseen sisältyy 2-3 lähiopetuksena toteutettavaa workshopia. 

KOULUTUS ON VÄYLÄ VISUALISTIN MONIPUOLISEEN LUOVAAN TYÖHÖN

Koulutuksen aikana hankit laaja-alaisen ammatillisen osaamisen visuaalisen markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opintopäivien aikana pääset tekemään myös käytännön harjoituksia, toteuttamaan esillepanoja ja näyteikkunoita, pukemaan ja stailaamaan mallinukkeja sekä harjoittelemaan teippausta, teknistä piirtämistä, tietokoneavusteista suunnittelua ja videoiden tekoa sekä kuvien muokkausta kännykällä. Sinusta kehittyy monikanavainen visuaalinen tarinankertoja, joka luo yrityksen tarinaa ja imagoa aina verkkokaupasta myymälään asti.

ARVOSTETTU AMMATTITUTKINTO

Tutkintoon valmistava koulutus antaa sinulle valmiudet suorittaa alan ammattitutkinto (Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Tutkinto suoritetaan yhteistyössä Careerian kanssa. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta:
1) Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp)
2) Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen tai
Markkinointiviestinnän toimeksianto (60 osp)
3) Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus (60 osp)

Tutkinnon suorittaminen osoittaa, että olet visuaalisen markkinoinnin monipuolinen ammattilainen.

Ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää, että työskentelet yrityksessä, jossa voit suorittaa tutkinnon näytöt tai pystyt hakeutumaan koulutuksen kuluessa työharjoitteluun, jonka aikana suoritat näytöt.

OVET AUKI TYÖELÄMÄÄN

AJK:sta valmistuneet ovat työllistyneet hyvin alan tehtäviin. Noin 75 % valmistuneista työskentelee visuaalisen markkinoinnin parissa mm. visualisteina/myyjä-visualisteina/aluevisualisteina, myymäläpäällikköinä, markkinointiin liittyvissä tehtävissä sekä yrittäjinä.

Visuaalisen markkinoinnin alalle työllistyneiden työnkuvaan kuuluu mm. myymälöiden visuaalisesta ilmeestä, esillepanoista ja näyteikkunoista huolehtimista, myyntiä, sosiaalisen median ylläpitoa, markkinointimateriaalin tuottamista sekä messujen ja tapahtumien suunnittelua ja toteuttamista.

Koulutus koostuu mm. seuraavista aihealueista

MARKKINOINTI-
VIESTINTÄ

VISUAALINEN
MARKKINOINTI

ESTETIIKAN
LAINALAISUUDET

NÄYTEIKKUNAN
SUUNNITTELU JA
TOTEUTUS

ESILLEPANON
SUUNNITTELU JA
TOTEUTUS

VÄRIT

SKETCHUP-
3D-MALLINNUS

 TEKNINEN PIIRTÄMINEN

MYYMÄLÄSUUNNITTELU

TAPAHTUMAMARKKINOINTI

MESSUOSASTON
SUUNNITTELU

VERKKOKUAPAN
VISUAALINEN MARKKINOINTI

ASIAKASPALVELU JA MYYNTI

MARKKINOINTI
SOSIAALISESSA MEDIASSA

 LIIKETOIMINTA

 VISUALISTIN PORTFOLIO

VALAISTUS

PALVELUMUOTOILU

VISUAALINEN VIESTINTÄ

VISUALISTIN
PORTFOLIO

HALUATKO TARKEMPAA TIETOA TUTKINTOKOULUTUKSESTA?

SIJOITA OSAAMISEESI

Koulutuksen hinta on 3690 € (sis. alv 24 %).

Voit maksaa tutkintokoulutuksen kertamaksuna, kahdessa erässä, neljässä erässä tai kuukausimaksuna. Opiskelupaikan varausmaksu 200 € sisältyy kokonaishintaan ja maksetaan opiskelupaikan varaamisen yhteydessä. Maksu kattaa opetuksen lisäksi tarvittavat opiskeluaineistot ja tutkinnon suorittamisen.

TUTKINNON SUORITTAMINEN ON MAHDOLLISTA MYÖS OPPISOPIMUKSELLA

Liiketoiminnan ammattitutkinnon, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan suorittaminen on mahdollista myös oppisopimuksella. Jos tarvitset työssäsi lisäosaamista visuaaliseen markkinointiin, selvitä, olisiko sinulla mahdollisuus opiskella ja suorittaa tutkinto oppisopimuksella. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 tuntia viikossa tai olet päätoiminen yrittäjä. Oppisopimuskoulutus on yleensä maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle. Tiedustele mahdollisuuttasi oppisopimukseen paikkakuntasi oppisopimustoimistosta. Muistathan myös laittaa AJK-Jatkokoulutukseen hakemuksen, jos tulet opiskelemaan oppisopimuksella.

SIIRI OPISKELI AJK:SSA VISUALISTIKSI

Parasta opiskelussa oli ammattitaitoiset opettajat ja eri taustoista tulevat opiskelukaverit, jotka rikastuttivat opintoja tuomalla erilaisia näkökulmia omaan työhön.” Siiri kertoo opiskelustaan visualistiksi AJK:ssa sekä urastaan valmistumisen jälkeen. Tutustu tarkemmin Siirin tarinaan!

Kehitä osaamista ja hae opiskelemaan visualistiksi!

Yhteistyöverkostot osana koulutusta

Opiskelijoiden kommentteja

Koulutus on parantanut kaupallista näkemystäni ja visuaalista silmääni yleisesti.

Valmistuin AJK:sta jo neljä vuotta sitten ja muistelen vieläkin lämmöllä ihanaa opiskeluilmapiiriä, samanhenkisiä ihmisiä ja kivoja koulutuspäiviä. Myös opettajat olivat ammattitaitoisia ja opin valtavasti uusia asioita.

Olen saanut varmuutta työni tekemiseen ja pystyn työssäni myös jakamaan oppimaani alueellani työskenteleville myyjävisualisteille.

Kiitos mahtavasta kokemuksesta! Nautin opiskelusta AJK:ssa suunnattomasti ja opettajat erinomaisia. Suosittelen koulutustanne aina, kun mahdollista.

Ylenin heti koulutuksen jälkeen myymälävastaavaksi.

Kouluun oli aina Superkiva tulla ja sieltä kun lähti kotiin, ideaa irtosi vaikka mihin. Ja mikä parasta, olen edelleen innostunut. Ideoin ja suunnittelen kaikenlaista.

AJK:n visualistin koulutus lukuina

%

SAI HYVÄT VALMIUDET TOIMIA VM-ALALLA

%

ON VISUAALISEN MARKKINOINNIN TYÖSSÄ KOULUTUKSEN JÄLKEEN

%

KOKEE SAANEENSA VALMIUKSIA EDETÄ URALLAAN

%

SUOSITTELEE KOULUTUSTA MUILLE

Kehitä osaamista ja hae opiskelemaan visualistiksi!

YHTEYSTIEDOT

AJK-Jatkokoulutus
Kuortaneenkatu 5
00520 Helsinki

OTA YHTEYTTÄ