Visualistin tutkinto

AIKA

22.9.2020 – 18.11.2021

KESTO

15 KUUKAUTTA,
26 OPINTOPÄIVÄÄ

LAAJUUS

150

OSAAMISPISTEETTÄ

HAKUAIKA

11.9.2020 asti

Tasokasta visuaalisen markkinoinnin koulutusta

Suorita visualistin tutkinto – Opi tuottamaan kaupallisia elämyksiä

Visualistin tutkintokoulutusohjelmassa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan kaupallisia, inspiroivia tiloja ja esillepanoja myymälöissä, messuilla sekä erilaisissa tapahtumissa. Opit tekemään myyviä esillepanoja ja houkuttelevia näyteikkunoita sekä huolehtimaan koko myymälän tai muun tilan visuaalisesta ilmeestä. Perehdyt myös visuaaliseen markkinointiin digitaalisissa ympäristöissä kuten verkkokaupassa ja sosiaalisessa mediassa. Tutkintokoulutuksen aikana saat työkaluja myös näyttävien tilasuunnitelmien laatimiseen.

Visualistin tutkintokoulutus soveltuu kaikille, jotka työskentelevät tai haluaisivat työskennellä visuaalisen markkinoinnin työtehtävissä, esim. myymälöissä myyjinä tai visualisteina, yritysten markkinointiosastoilla, tapahtumamarkkinoinnin parissa tai yrittäjinä.

TEHOKASTA JA JOUSTAVAA OPISKELUA TYÖN OHELLA

Visualistin tutkintokoulutus koostuu lähiopetuspäivistä, etäopiskelusta ja itsenäisestä työskentelystä. Voit opiskella visualistiksi työn ohella ja asuinpaikkakunnastasi riippumatta. Koulutukseen sisältyy 26 opetuspäivää sekä itsenäistä opiskelua erilaisten analysointi- ja suunnittelutehtävien parissa. Opintopäivien aikana pääset tekemään myös käytännön harjoituksia, toteuttamaan esillepanoja ja näyteikkunoita, pukemaan ja stailaamaan mallinukkeja sekä harjoittelemaan maalausta, teippausta, teknistä piirtämistä ja tietokoneavusteista suunnittelua.

TUTKINTOKOULUTUS ON VÄYLÄ VISUALISTIN MONIPUOLISEEN LUOVAAN TYÖHÖN

Visualistin tutkintokoulutuksen aikana hankit laaja-alaisen ammatillisen osaamisen visuaalisen markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Koulutuksen aikana sinusta kehittyy monikanavainen visuaalinen tarinankertoja, joka luo yrityksen tarinaa ja imagoa aina verkkokaupasta myymälään asti.

ARVOSTETTU AMMATTITUTKINTO

Visualistin tutkinnon suorittaminen osoittaa, että olet visuaalisen markkinoinnin monipuolinen ammattilainen.

Visualistin tutkintokoulutuksen aikana suoritat alan ammattitutkinnon (Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Tutkinto suoritetaan yhteistyössä Careerian kanssa. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta:
1) Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp)
2) Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen tai
Markkinointiviestinnän toimeksianto (60 osp)
3) Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus (60 osp)

Tutkintokoulutuksen aikana kehität osaamistasi erityisesti visuaalisessa markkinoinnissa sekä oman valintasi mukaan joko myynnissä ja asiakaspalvelussa tai markkinointiviestinnässä.

Ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää, että työskentelet yrityksessä, jossa voit suorittaa tutkinnon näytöt tai pystyt hakeutumaan koulutuksen kuluessa työharjoitteluun, jonka aikana suoritat näytöt.

OVET AUKI TYÖELÄMÄÄN

AJK:n visualistin tutkinnosta valmistuneet ovat työllistyneet hyvin alan tehtäviin. Noin 75 % valmistuneista työskentelee visuaalisen markkinoinnin parissa mm. visualisteina/myyjä-visualisteina/aluevisualisteina, myymäläpäällikköinä, markkinointiin liittyvissä tehtävissä sekä yrittäjinä.

Visuaalisen markkinoinnin alalle työllistyneiden työnkuvaan kuuluu mm. myymälöiden visuaalisesta ilmeestä, esillepanoista ja näyteikkunoista huolehtimista, myyntiä, sosiaalisen median ylläpitoa, markkinointimateriaalin tuottamista sekä messujen ja tapahtumien suunnittelua ja toteuttamista.

Visualistin tutkintokoulutus koostuu mm. seuraavista aihealueista

MARKKINOINTI-
VIESTINTÄ

VISUAALINEN
MARKKINOINTI

ESTETIIKAN
LAINALAISUUDET

NÄYTEIKKUNAN
SUUNNITTELU JA
TOTEUTUS

ESILLEPANON
SUUNNITTELU JA
TOTEUTUS

VÄRIT JA VALAISTUS

SKETCHUP-
3D-MALLINNUS

TEKNINEN PIIRTÄMINEN JA
LUONNOSPIIRTÄMINEN

MYYMÄLÄSUUNNITTELU

TAPAHTUMAMARKKINOINTI

MESSUOSASTON
SUUNNITTELU

VERKKOKUAPAN
VISUAALINEN MARKKINOINTI

ASIAKASPALVELU JA MYYNTI

MARKKINOINTI
SOSIAALISESSA MEDIASSA

LIIKETOIMINTA

VISUALISTIN PORTFOLIO

HALUATKO TARKEMPAA TIETOA VISUALISTIN TUTKINTOKOULUTUKSESTA?

SIJOITA OSAAMISEESI

Visualistin tutkinnon hinta on 3690 € (sis. alv 24 %).

Voit maksaa tutkintokoulutuksen kertamaksuna, kahdessa erässä, neljässä erässä tai kuukausimaksuna. Opiskelun aloitusmaksu 200 € sisältyy ensimmäiseen maksuerään. Maksu kattaa opetuksen lisäksi tarvittavat opiskeluaineistot ja tutkinnon suorittamisen.

TUTKINNON SUORITTAMINEN ON MAHDOLLISTA MYÖS OPPISOPIMUKSELLA

Liiketoiminnan ammattitutkinnon, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan suorittaminen on mahdollista myös oppisopimuksella. Jos tarvitset työssäsi lisäosaamista visuaaliseen markkinointiin, selvitä, olisiko sinulla mahdollisuus opiskella ja suorittaa tutkinto oppisopimuksella. Oppisopimus edellyttää, että sinulla on työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 tuntia viikossa tai olet päätoiminen yrittäjä. Oppisopimuskoulutus on yleensä maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle. Tiedustele mahdollisuuttasi oppisopimukseen paikkakuntasi oppisopimustoimistosta. Muistathan myös laittaa AJK-Jatkokoulutukseen hakemuksen, jos tulet opiskelemaan oppisopimuksella.

SIIRI OPISKELI AJK:SSA VISUALISTIKSI

Parasta opiskelussa oli ammattitaitoiset opettajat ja eri taustoista tulevat opiskelukaverit, jotka rikastuttivat opintoja tuomalla erilaisia näkökulmia omaan työhön.” Siiri kertoo opiskelustaan visualistiksi AJK:ssa sekä urastaan valmistumisen jälkeen. Tutustu tarkemmin Siirin tarinaan!

Kehitä osaamista ja hae opiskelemaan visualistiksi!

Yhteistyöverkostot osana koulutusta

Opiskelijoiden kommentteja

Koulutus on parantanut kaupallista näkemystäni ja visuaalista silmääni yleisesti.

Valmistuin AJK:sta jo neljä vuotta sitten ja muistelen vieläkin lämmöllä ihanaa opiskeluilmapiiriä, samanhenkisiä ihmisiä ja kivoja koulutuspäiviä. Myös opettajat olivat ammattitaitoisia ja opin valtavasti uusia asioita.

Olen saanut varmuutta työni tekemiseen ja pystyn työssäni myös jakamaan oppimaani alueellani työskenteleville myyjävisualisteille.

Kiitos mahtavasta kokemuksesta! Nautin opiskelusta AJK:ssa suunnattomasti ja opettajat erinomaisia. Suosittelen koulutustanne aina, kun mahdollista.

Ylenin heti koulutuksen jälkeen myymälävastaavaksi.

Kouluun oli aina Superkiva tulla ja sieltä kun lähti kotiin, ideaa irtosi vaikka mihin. Ja mikä parasta, olen edelleen innostunut. Ideoin ja suunnittelen kaikenlaista.

AJK:n visualistin koulutus lukuina

%

SAI HYVÄT VALMIUDET TOIMIA VM-ALALLA

%

ON VISUAALISEN MARKKINOINNIN TYÖSSÄ KOULUTUKSEN JÄLKEEN

%

KOKEE SAANEENSA VALMIUKSIA EDETÄ URALLAAN

%

SUOSITTELEE KOULUTUSTA MUILLE

Kehitä osaamista ja hae opiskelemaan visualistiksi!

YHTEYSTIEDOT

AJK-Jatkokoulutus
Kuortaneenkatu 5
00520 Helsinki

OTA YHTEYTTÄ