Visualistin tutkinto

AIKA

3.3.2020 – 26.5.2021

KESTO

15 KUUKAUTTA,
26 OPINTOPÄIVÄÄ

LAAJUUS

150

OSAAMISPISTEETTÄ

HAKUAIKA

20.2.2020 asti

Tasokasta visuaalisen markkinoinnin koulutusta

Laajenna osaamistasi tai hanki uusi ammatti – Suorita visualistin tutkinto

Monipuolinen opetusohjelma, käytännön harjoitukset ja ammattitaitoiset opettajat tarjoavat sinulle osaamisen visualistin työtehtäviin. Visualistin tutkinnon suoritettuasi olet visuaalisen markkinoinnin ammattilainen, joka suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tiloja, esillepanoja ja näyteikkunoita sekä hallitsee myynti- ja asiakaspalvelutyön. Visualistin ammattitaidossa visuaalinen silmä ja luovuus yhdistyvät kaupalliseen ajatteluun. Motivoituneessa opiskeluryhmässä asiantuntevien opettajien ohjauksessa kehityt monipuoliseksi visuaalisen markkinoinnin ammattilaiseksi. Koulutuksen aikana suoritat yhteistyössä Careerian kanssa alan ammattitutkinnon (Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala).

JOUSTAVAA OPISKELUA TYÖN OHELLA

Voit opiskella visualistin tutkinnon työn ohella ja asuinpaikkakunnasta riippumatta. Visualistin tutkintokoulutukseen sisältyy 26 opintopäivää, jotka järjestetään kaksipäiväisinä lähiopetuspäivinä keskimäärin kerran kuukaudessa. Lähiopetusta on pääsääntöisesti klo 9-16. Opintopäivien välisillä etäopintojaksoilla opiskelet itsenäisesti erilaisten suunnittelu-, analysointi- ja piirtämistehtävien parissa. Koulutuksen aikana sinulla on käytössäsi verkko-oppimisalusta (Moodle).

KENELLE?

Visualistin tutkintokoulutus soveltuu sinulle, joka työskentelet tai haluaisit työskennellä esim.
• myyjä-visualistina
• myyjänä
• visualistina/somistajana
• myymälä-/esillepano-/konseptisuunnittelijana
• messu- ja tapahtumamarkkinoinnin parissa
• yritysten markkinointitehtävissä
• yrittäjänä

Ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää, että työskentelet yrityksessä, jossa voit suorittaa tutkinnon näytöt tai pystyt hakeutumaan koulutuksen loppuvaiheessa työharjoitteluun, jonka aikana suoritat näytöt.

Tutkinnon suorittaminen on mahdollista myös oppisopimuksella

ARVOSTETTU AMMATTITUTKINTO

Visualistin tutkintokoulutuksen aikana suoritat alan ammattitutkinnon (Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala). Tutkinto suoritetaan yhteistyössä Careerian kanssa ja sen laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta, joita ovat

1) Liiketoiminnan ja toimintaympäristön hallinta

2) Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen

3) Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus

Koulutuksen aikana kehität siis osaamistasi erityisesti visuaalisessa markkinoinnissa sekä myynnissä ja asiakaspalvelussa.

OVET AUKI TYÖELÄMÄÄN

AJK:n visualistin tutkinnosta valmistuneet ovat työllistyneet hyvin alan tehtäviin. Noin 75 % valmistuneista työskentelee visuaalisen markkinoinnin parissa mm. visualisteina/myyjä-visualisteina/aluevisualisteina, myymäläpäällikköinä, markkinointiin liittyvissä tehtävissä sekä yrittäjinä.

Visuaalisen markkinoinnin alalle työllistyneiden työnkuvaan kuuluu mm. myymälöiden visuaalisesta ilmeestä, esillepanoista ja näyteikkunoista huolehtimista, myyntiä, sosiaalisen median ylläpitoa, markkinointimateriaalin tuottamista sekä messujen ja tapahtumien suunnittelua ja toteuttamista.

Visualistin tutkintokoulutus koostuu mm. seuraavista aihealueista

MARKKINOINTI-
VIESTINTÄ

VISUAALINEN
MARKKINOINTI

VISUALISTINA
TYÖSKENTELY

NÄYTEIKKUNAN
SUUNNITTELU JA
TOTEUTUS

ESILLEPANON
SUUNNITTELU JA
TOTEUTUS

VÄRIT JA VALAISTUS

SKETCHUP-
3D-MALLINNUS

PIIRTÄMINEN JA
ESITYSTEKNIIKKA

MYYMÄLÄSUUNNITTELU

TAPAHTUMAMARKKINOINTI

MESSUOSASTON
SUUNNITTELU

VERKKOKAUPAN VISUAALINEN MARKKINOINTI

ASIAKASPALVELU JA MYYNTI

MARKKINOINTI SOSIAALISESSA MEDIASSA

LIIKETOIMINTA

VISUALISTIN PORTFOLIO

HALUATKO TARKEMPAA TIETOA KOULUTUSOHJELMASTA?

SIJOITA TULEVAISUUTEESI

Visualistin tutkinnon hinta on 3690 € (sis. alv 24 %).

Voit maksaa koulutuksen kertamaksuna, kahdessa erässä, neljässä erässä tai kuukausimaksuna. Opiskelun aloitusmaksu 200 € sisältyy ensimmäiseen maksuerään. Maksu kattaa opetuksen lisäksi tarvittavat opiskeluaineistot ja tutkinnon suorittamisen.

TUTKINNON SUORITTAMINEN ON MAHDOLLISTA MYÖS OPPISOPIMUKSELLA

Tutkinnon suorittaminen on mahdollista myös oppisopimuksella. Jos tarvitset työssäsi lisäosaamista visuaalisen markkinoinnin työtehtäviin, selvitä, olisiko sinulla mahdollisuus opiskella ja suorittaa tutkinto oppisopimuksellaOppisopimus edellyttää, että sinulla on työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 tuntia viikossa. Jos olet päätoiminen yrittäjä, sinulle voidaan tehdä yrittäjän oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle. Tiedustele mahdollisuuttasi oppisopimukseen paikkakuntasi oppisopimustoimistosta.

Opiskelijoiden kommentteja

Koulutus on parantanut kaupallista näkemystäni ja visuaalista silmääni yleisesti.

Valmistuin AJK:sta jo neljä vuotta sitten ja muistelen vieläkin lämmöllä ihanaa opiskeluilmapiiriä, samanhenkisiä ihmisiä ja kivoja koulutuspäiviä. Myös opettajat olivat ammattitaitoisia ja opin valtavasti uusia asioita.

Olen saanut varmuutta työni tekemiseen ja pystyn työssäni myös jakamaan oppimaani alueellani työskenteleville myyjävisualisteille.

Kiitos mahtavasta kokemuksesta! Nautin opiskelusta AJK:ssa suunnattomasti ja opettajat erinomaisia. Suosittelen koulutustanne aina, kun mahdollista.

Ylenin heti koulutuksen jälkeen myymälävastaavaksi.

Kouluun oli aina Superkiva tulla ja sieltä kun lähti kotiin, ideaa irtosi vaikka mihin. Ja mikä parasta, olen edelleen innostunut. Ideoin ja suunnittelen kaikenlaista.

Visualistin koulutuksen avoimet ovet 5.2.2020

TERVETULOA AVOIMIEN OVIEN ILTAAN

Tervetuloa tutustumaan visualistin koulutusohjelmiin ja AJK:n inspiroivaan opiskeluympäristöön keskiviikkona 5.2.2020 klo 17! Avoimet ovet on tarkoitettu kaikille AJK:n visualistin koulutusohjelmista kiinnostuneille. 

Ura visualistina?

YHTEYSTIEDOT

AJK-Jatkokoulutus
Kuortaneenkatu 5
00520 Helsinki

OTA YHTEYTTÄ